[Το Chandian Effect (το φαινόμενο του Faqir Chand), που ονομάστηκε έτσι επειδή ο Faqir Chand ήταν ο πρώτος Σαντ Ματ Γκουρού ο οποίος μίλησε εκτενώς για τις « εν Αγνοία » πτυχές των Οραματικών Εκδηλώσεων, και ορίζει δύο σημαντικούς παράγοντες στις Διαπροσωπικές Συναντήσεις: 1) την συγκλονιστική εμπειρία της βεβαιότητας η οποία συνοδεύει την θρησκευτική έκσταση και 2) την υποκειμενική προβολή των ιερών μορφών / φιγούρες / σκηνές, από έναν διαλογιστή, θιασώτη χωρίς τη συνειδητή γνώση του αντικειμένου ή προσώπου που είδε ως κεντρικό θέμα της εμπειρίας].

 

Όσον αφορά αυτές τις “ειδικές περιπτώσεις“, ο Sawan Singh, ένας Διδάσκαλος μεγάλης εκτίμησης σύμφωνα με την παράδοση της Surat  Shabd Γιόγκα (1858-1948), για τον οποίο τόσο ο Faqir Chand όσο και ο δάσκαλός του Shiv Brat Lal είχαν τεράστιο σεβασμό, έγραψε ότι η εξωστρεφής πλευρά του Γκουρού μπορεί και ξέρει σχετικά με την εσωτερική κατάσταση των μαθητών του. Αυτή η γνώση, ο Sawan Singh τόνισε, μεταφέρεται στην φυσική πλευρά του Διδασκάλου από εσωτερικά, κυρίως μέσω του Shabd (Θεία Μελωδία), ωστόσο μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και εκεί όπου απαιτείται η προσοχή της εξωτερικής έκφρασης του Διδασκάλου.

[Βλέπε επιστολές του Sawan Singh στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους μαθητές του, στους Πνευματικούς Πολύτιμους λίθους και την Αυγή του Φωτός που δημοσιεύθηκαν από την Radhasoami Beas Satsang.] Γράφει ο Sawan Singh σε έναν από τους μαθητές του:

 

Τώρα όσον αφορά την ερώτησή σου σχετικά με τον Εσωτερικό Διδάσκαλο, και ότι ο Εσωτερικός Διδάσκαλος καθοδηγεί το μαθητή…. πρώτα από όλα, ποιος είναι αυτός ο Εσωτερικός Διδάσκαλος ;

Leave a Reply

Your email address will not be published.