Άλλες φορές μπορεί η ίδια μας η ψυχική διάθεση να μην μπορεί να συγκεντρωθεί κάπου. Τα βάθη της ψυχής μας δεν μπορούν να τιθασεύσουν τα εσωτερικά μας θέλω και ανασφάλειες και ξεπηδούν εικόνες και θέλω που και πάλι μας οδηγούν μακριά από το στόχο μας. Με αυτό τον τρόπο τελικά για μία ακόμη φορά η θέληση δεν μπορεί να είναι λειτουργική και τελικά χάνουμε για μία ακόμη φορά την εστίαση.

Η έλλειψη εστίασης μας οδηγεί σε παραμορφώσεις στη ζωή μας. Όπως και στην φωτογραφική μηχανή που δεν εστιάζει καλά και βγαίνει μία θολή φωτογραφία τα μη εστιασμένα άτομα δεν βλέπουν όχι μόνο καθαρά το σκοπό τους αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να δουν καθαρά ούτε καν την ίδια τους τη ζωή. Επειδή ακριβώς δεν βλέπουν καλά κάποια πράγματα κάνουν λανθασμένες προβλέψεις για το τι μπορεί να βλέπουν με αποτέλεσμα να χάνονται ακόμη περισσότερο σε πολλές καταστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία χαοτική ζωή έτσι όπως ακριβώς τη βλέπουμε και σε αυτή τη θολή φωτογραφία που βγάλαμε.

Η έλλειψη εστίασης λοιπόν δεν είναι απλά μία κατάσταση που άμα δεν την χρησιμοποιούμε απλά δεν μπορούμε να πετύχουμε στους στόχους μας. Μέσα από αυτή την έλλειψη δεν μπορούμε κυρίως να αντιμετωπίσουμε καν την ίδια μας τη ζωή. Μέσω έλλειψης καθαρότητας στη ζωή μας αφήνουμε άλλους ανθρώπους να μας συνοδεύσουν σε μία ήδη διαστρεβλωμένη κατάσταση κάτι που τελικά θα μας οδηγήσει σε περισσότερη σύγχιση. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες σχέσεις έχουν περισσότερα προβλήματα. Ένα ζευγάρι σε σύγχιση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα από τα προβλήματα που μπορεί να έχει και μπορεί τελικά να επιλέξει μόνο έναν εύκολο δρόμο: Αυτόν της κατηγορίας του άλλου για να μπορέσει ο καθένας από εμάς να γλυτώσει από την προσωπική αποτυχία.

1 2 3 4

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.