Είναι πολύ σοφό να μπορείς βέβαια και να ξέρεις τις μηνιαίες σου ανάγκες. Όταν όλα τα έξοδα είναι οργανωμένα και ξέρεις τι πρέπει να χαλάσεις μπορείς να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο της οικονομικής σου κατάστασης άρα και να μπορέσεις να αγοράσεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις στο πρωταρχικό σου σχέδιο.

 

Δημιουργία Ισορροπίας – Ελπίδες και Πραγματικότητα

Πόσο χρονών είσαι; Πόσο θα δουλέψεις ακόμη; Πόσο μπορείς να κάνεις σχέδια για τα χρήματα σου και την ευτυχία σου; Πόσα χρωστάς; Μπορείς να δημιουργήσεις ένα ρεαλιστικό οικονομικό πλάνο; Μπορείς να παραμείνεις πιστός σε αυτό; Ή αγοράζεις πράγματα ανάλογα με τη διάθεση σου κάτι που θα σε βγάλει στο τέλος εκτός πορείας. Μην ξεχνάς και ένα παλιό ρητό: Τα χρήματα δεν αγοράζουν την αγάπη. Βασίσου και στα συναισθήματα και όχι μόνο στα λεφτά γιατί δεν αγοράζουν τα πάντα.

 

Η ευτυχία και η επιτυχία δεν είναι μελλοντικά γεγονότα. Υπάρχει ένα μονοπάτι στην επιτυχία και ονομάζεται Η ΖΩΗ ΣΟΥ και δεν υπάρχει μόνο μία επιτυχία αλλά πολλές όσες και τα χρώματα του Ουράνιου τόξου. Υπάρχουν πολλές μικρές επιτυχίες στο μονοπάτι και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το γιορτάζουμε στη διάρκεια αυτού του μονοπατιού

 

Το αύριο δεν θα έρθει ποτέ! Είναι πάντα σήμερα. Αυτή τη στιγμή, Τώρα.

Η μακροπρόθεσμη σκέψη πρέπει να αγκαλιάζει το πρωταρχικό σου σχέδιο και να σε βοηθά να μπορείς να ικανοποιήσε απο τα μικρά πραγματα της καθημερινότητας, απο τις μικρές σου επιτυχίες αλλά πάντα έχε στο νου σου τον τελικό σου σκοπό και πως μπορείς να φτάσεις σε αυτόν. Αυτός ο τρόπος σκέψης θα σε βοηθήσει να μπορέσεις να είσαι ισορροπημένος και να μην έχεις στρες αλλά ταυτόχρονα να είσαι ικανοποιημένος απο τα πράγματα στη ζωή σου. Κάθε βήμα στο καιρό του και σταδιακά μαζί με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και στη καρδιά είναι ένας πολύ σημαντικό επίτευγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.