Το Reiki δεν γνωρίζει χρώμα , θρησκεία , γέρους ή νέους .Είναι μια θεραπευτική μέθοδος αποτελούμενη από πνευματική και ενεργειακή τεχνική .Η πνευματικότητα επιφέρει θεραπεία ενώ η ενέργεια κινούμενη τριγύρω , θεραπεύει και απομακρύνει τις διαταραχές και δυσλειτουργίες .

Είναι μία πρακτική και ασφαλής θεραπεία και επομένως εντελώς αβλαβής . Δύναται να χρησιμοποιείται τακτικά σαν μέρος θεραπείας αλλά και για προληπτικούς λόγους . Εφαρμόζεται πάνω από τα ρούχα , χωρίς λάδια και με ελαφριά επαφή των χεριών πάνω στο σώμα .

Σε περίπου τέσσερις μέρες έως τρεις βδομάδες , βλέπουμε ότι γίνεται μια μεγάλη αλλαγή μέσα στο σώμα ! Η ομαλή ροή της ενέργειας, θα ΄ ξεμπλοκάρει ΄ τον οργανισμό και θα απομακρύνει τις τοξίνες .Τα εσωτερικά όργανα και οι αδένες θα αρχίσουν να λειτουργούν με πολύ σφρίγος και ρυθμό . Οι πεπτικοί χυμοί έχουν κανονική ροή , τα συρρικνωμένα νεύρα χαλαρώνουν ενώ το νωθρό παχύ έντερο τονώνεται .Έχουμε καλή κυκλοφορία , η όρεξη αυξάνεται , ο ύπνος γίνεται με φυσικότητα και το δέρμα γυαλίζει σαν μετάξι .

Το Reiki είναι μέρος της ζωής μας . Είναι η ζωτική μας ενέργεια , η δύναμη να στρέφουμε και το θάρρος να κάνουμε επιλογές σχετικά με έναν καινούριο κόσμο που ανοίγεται σε μας .

Κλείνοντας ας αναφερθούμε στις πέντε Βασικές Αρχές του Reiki :

Για σήμερα

-Μην οργίζεσαι -Μην ανησυχείς -Δείξε εκτίμηση -Δούλεψε με τον εαυτό σου -Δείξε ευγνωμοσύνη και καλοσύνη στους άλλους

¨ ¨ Αγάπησε την αλήθεια κι εκείνη θα σε ελευθερώσει ¨

Επιμέλεια κειμένου :

Λαπατή Κατερίνα Holistic Therapist lapatikaterina@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.