Μιλώντας για το περιστατικό αυτό μετά από χρόνια, ο Sri Bhagavan είπε,

 

 « Μια μέρα πριν από μερικά χρόνια, ήμουν ξαπλωμένος και ξύπνιος, όταν ολοφάνερα ένιωσα το σώμα μου να ανυψώνεται σταδιακά όλο και ψηλότερα. Μπορούσα να δω τα φυσικά αντικείμενα από κάτω να γίνονται όλο και μικρότερα, μέχρι αυτά να εξαφανιστούν και τα πάντα γύρω μου έγιναν μια απεριόριστη έκταση εκτυφλωτικού Φωτός.

« Μετά από λίγο ένιωθα το σώμα μου αργά να κατεβαίνει και τα φυσικά αντικείμενα που βρίσκονταν από κάτω άρχισαν να εμφανίζονται. Είχα τόσο πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος, που τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο τρόπος που οι Siddhas (γνώστες που κατέχουν δυνάμεις) ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμφανίζονται ή εξαφανίζονται με έναν τέτοιο μυστηριώδη τρόπο. Ενώ το σώμα μου κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στο έδαφος, αντιλήφθηκα ότι βρέθηκα σε έναν τόπο τον οποίο δεν είχα δει ποτέ πριν και συνέλαβα τον εαυτό μου να διατρέχει μια Λεωφόρο σε όλο της το μήκος. Σε κάποια απόσταση από την άκρη του δρόμου διέκρινα στον ναό τον Ganapati και μπήκα μέσα ».

 

Το περιστατικό αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό από τον Sri Bhagavan. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγωνία ή η αφοσίωση ενός από τους θιασώτες του θα πρέπει να προκάλεσε μια ακούσια αντίδραση και την παρέμβαση μιας Μορφής που δεν μπορεί παρά μόνο να ονομαστεί ως Θαυματουργή.

[Arthur Osborne, ο Ramana Maharshi και το Μονοπάτι της Αυτογνωσίας. (Βομβάη: Jaico Publishing House, 1982), σελίδες 93-94]

 

Η βιωματική εμπειρία του Ramana δείχνει ότι η κατηγορηματική δήλωση του Faqir Chand σχετικά με το ότι όλοι οι Γκουρού δεν γνωρίζουν για τις Οραματικές εκδηλώσεις τους, μπορεί να συμβαίνει επειδή απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα. Με απλά λόγια, κάποιοι Άγιοι φαίνεται να ξέρουν για τις Θαυματουργικές εμφανίσεις τους. Ο αριθμός αυτών των Μυστών με « πλήρη επίγνωση », οπωσδήποτε είναι τόσο απίστευτα μικρός που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η « εν αγνοία » υπόθεση του Faqir Chand εξηγεί το 99% του συνόλου των αποκαλούμενων Οραμάτων της Ακτινοβόλας Μορφής του Γκουρού ανά τον κόσμο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Εσωτερικών Οραμάτων είναι προβολές του μυαλού ενός ατόμου που δεν έχει κανένα ουσιαστικό ” έλεγχο της πραγματικότητας ” είτε με τον εξωτερικό κόσμο ή με τις υψηλότερες λεπτοφυείς εσωτερικές περιοχές. Επιπλέον, το αντικείμενο της υλοποίησης σε αυτές τις διαπροσωπικές εμφανίσεις είναι τυχαίο, ως επί το πλείστων, και τα εμφανιζόμενα πρόσωπα δεν έχουν συνείδηση ​​του ρόλου τους. Έτσι, το Chandian Effect είναι μια γενική εξήγηση που καλύπτει σχεδόν όλα τα διαπροσωπικά οράματα. Η εμπειρία του Ramana και άλλων, αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό, ” ειδικό ” σενάριο. Ως εκ τούτου, χρήζει περαιτέρω ελέγχου, αλλά δεν πρέπει να παρερμηνευθεί σαν ένα γενικό σημείο αναφοράς με το οποίο θα κρίνονται τα γεγονότα που υπερβαίνουν τα εγκόσμια, δρώμενα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.