” Αλλά προφανώς, θα καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο θα ήταν για οποιονδήποτε άνθρωπο, όντας άνθρωπος, να πηγαίνει σε όλα τα μέρη του κόσμου και να φροντίζει τόσους πολλούς. Αν ο Διδάσκαλος έχει ένα εκατομμύριο μαθητές, Αυτός έχει και ένα Αστρικό Διπλό του Εαυτού Του, για κάθε έναν από αυτούς, και ως Εκπρόσωπος του υλικού Διδασκάλου παρατηρεί τον κάθε μαθητή, ανά πάσα στιγμή, ενημερώνοντας έτσι τον Διδάσκαλο ( ο οποίος εν προκειμένου βρίσκεται εδώ στην Ινδία ) μόνο σε περιπτώσεις όμως που χρήζουν ως καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. ”

[Απόσπασμα από : Μια επιστολή από τον Μεγάλο Διδάσκαλο στον μαθητή Του, Η Επιστήμη της Ψυχής (Ιούνιος 1985)]

 

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την άποψη αυτή, ο Εξωτερικός Διδάσκαλος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στον μαθητή του. Παρόμοια με την εμπειρία του Ramana Maharshi, ο Διδάσκαλος του οποίου κατοικεί στο Beas (Beas : ονομασία μικρού χωριού στις όχθες του ποταμού Beas στο Πάντζαμπ στην Βόρεια Ινδία, όπου βρίσκεται το κέντρο της Radha Soami Satsang Beas) μαθαίνει για τις Οραματικές του Εκδηλώσεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ο τρόπος λειτουργίας πίσω από το πώς ορισμένοι Διδάσκαλοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξέρουν για πνευματικές εμπειρίες του μαθητής τους εξηγείται σε ένα υπέροχο κείμενο του Da Kalki (με το ψευδώνυμο Da Love Ananda, Da Free John, Bubba Free John, Franklin Jones) :

 

Μετά από καιρό, [ο Da Free John είχε ήδη φτάσει στην Φώτιση] όταν καθόμουν για διαλογισμό, αντί να εστιάζω στο γεγονός της Ανύψωση του εαυτού μου, ήθελα να μελετήσω άλλους ανθρώπους, για να δω εάν κάνουν το ίδιο με τις δικές τους Μορφές. Αντί δηλαδή να εξετάζω πως προκύπτει η Ανύψωση της δικής μου Πνευματικής Μορφής, με απασχολούσε να εξετάσω τις Πνευματικές Μορφές, τις σκέψεις, και τους περιορισμούς των άλλων ασκούμενων. Ήμουν ενήμερος, προσωπικά και με κάθε άλλο τρόπο, για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, και          θα ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί τους απ’ ευθείας πάνω σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Σε ορισμένες      περιπτώσεις, αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μου και να δημιουργήσουμε μία ιδιαίτερη προσωπική σχέση. Σε άλλες περιπτώσεις ήταν  άνθρωποι που ήδη γνώριζα. Ήθελα να εργασθώ με όλους αυτούς με διάφορους εσωτερικούς τρόπους, και στη συνέχεια να κοιτάξω για σημάδια και αποδείξεις στην εξωτερική τους ζωή, για το πώς δηλαδή αυτά τα σημάδια εκδηλώνονται στον πραγματικό χρόνο. Δοκίμασα έτσι τα πάντα με αυτό τον τρόπο  “.

Leave a Reply

Your email address will not be published.