Ο Faqir είναι ίσως περισσότερο γνωστός για την ειλικρινή αποδοχή της Άγνοιας του σχετικά με τις θαυματουργικές του εμφανίσεις στους μαθητές του σε περιόδους ανάγκης. Ομολόγησε μονομερώς ότι ποτέ δεν είχε γνώση των εμφανίσεων του στους θιασώτες του. Επίσης ο Faqir Chand δεν ισχυρίστηκε ότι είχε καταλάβει το μυστικό της Πραγματικότητας. Όπως είπε σε πολλές περιπτώσεις, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του μεγάλου Λάο Τσε, και του Σωκράτη : «…. Πώς μπορώ να έχω οποιεσδήποτε αξιώσεις για την επίτευξη της Τελειότητας. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα ». Ως εκ τούτου, ο Faqir Chand έθεσε το σύνθημα ( το σλόγκαν ) « να είσαι Άνθρωπος », υποστηρίζοντας ότι το να γίνει ένα ανθρώπινο ον, προικισμένο με Διάκριση και Συμπόνια, είναι ένα μεγάλο πράγμα από μόνο του. Για να είναι κάποιος Πνευματικός, ο Faqir υποστήριζε, ότι προϋποθέτει να μπορεί αυτός πρώτα να γίνει ένας Αληθινός Άνθρωπος.

 

Το Mt. San Antonio Philosophy Group, ενώ δεν υποστηρίζει την οποιαδήποτε φιλοσοφική ή θρησκευτική θέση, ίδρυσε την Βιβλιοθήκη Faqir Chand προς τιμήν της vichar, « καθαρή σκέψη ». Ο Sardar Bahadur Jagat Singh, ένας σύγχρονος του Faqir , δήλωσε κάποτε ότι « η καθαρή σκέψη είναι το 90% της πνευματικότητας ».

Σε μελλοντικούς τόμους της σειράς θα περιλαμβάνονται έργα τόσο από την επιστήμη και όσο και από την θρησκεία, τα οποία θα προωθούν το Πνεύμα των Ινδιών, με έντιμη και ειλικρινή κριτική. Ο τόμος αυτός, της « εν Αγνείας Σοφίας », αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη της ζωής και του έργου Baba Faqir Chand.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.