H ανάλυση της αύρας: μία συγκριτική μελέτη διάφορων μεθοδολογιών

  Η ύπαρξη της αύρας και η κατανόηση της έχει απασχολήσει τους ανθρώπους από την αρχαιότητα. Η διάγνωση και η θεραπεία της ασθένειας μέσω της αύρας ήταν γνωστή ακόμη από τους αρχαίους ‘Έλληνες. Αυτό μας προδίδει η μυθολογία γύρω από την μυθική μορφή του μεγάλου θεραπευτή Κένταυρου Χείρωνα καθώς η επιστήμη της ονοματολογίας μας αποκαλύπτει ότι ‘’Χείρων ο Κένταυρος’’ σημαίνει ‘’ο δια των χειρών κεντώ την αύρα’’, δηλαδή, εκείνος που με τα χέρια του κεντά την αύρα.

  Η θεραπεία λοιπόν του ανθρώπου μέσω της αύρας, δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχαίοι γνώριζαν πως όταν ένα σώμα πάσχει, δεν πάσχει μόνο στο υλικό, φυσικό του μέρος αλλά και στο αόρατο, το ενεργειακό. Στην Επίδαυρο, θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας, η θεραπεία συνίστατο στην ‘’επίδραση επί της αύρας’’. Γνώριζαν ότι η ασθένεια, πριν εκδηλωθεί στο σώμα, εκδηλώνεται στην αύρα, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την ασπίδα προστασίας μας. ‘Ετσι, ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια ανέπτυξε διάφορες μεθόδους μελέτης και επίδρασης επάνω στην αύρα του με σκοπό την αυτογνωσία και την θεραπεία.

  Τέτοιες παλιές μέθοδοι που αποσκοπούν στην άντληση πληροφοριών από την αύρα είναι η ραβδοσκοπία, η χρήση δηλαδή μίας μεταλλικής, χάλκινης συνήθως, ράβδου, για την ανίχνευση πληροφοριών από το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου. ‘Άλλη παρόμοια μέθοδος είναι η εργασία με το εκκρεμές το οποίο συνήθως είναι κατασκευασμένο από κάποιον ημιπολύτιμο κρύσταλλο, το οποίο σε συνδυασμό με την διαισθητική ικανότητα του χειριστή του, μεταφέρει πληροφορίες από το ενεργειακό πεδίο του θεραπευόμενου στον θεραπευτή.

  Άλλες μέθοδοι που αναπτύχθηκαν για την συνειδητή παρατήρηση και την διαχείριση της αύρας είναι ο Οραματισμός, οι θεραπευτικές μέθοδοι όπως το Σιάτσου, και Κρυσταλλοθεραπεία. Πανάρχαια φιλοσοφικά συστήματα και μονοπάτια άσκησης όπως η Γιόγκα και το Τάι Τσι επιδρούν και αυτά στην εξέλιξη και εξισορρόπηση της αύρας, θεραπεύουν και εξελίσσουν τον άνθρωπο. ‘Άμεση επίδραση στο ενεργειακό σώμα έχουν οι ολιστικές ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές όπως η Κοσμοενεργειακή Θεραπευτική που καθαρίζει, ενδυναμώνει και προστατεύει το ενεργειακό σώμα ενώ με εξειδικευμένους τρόπους υποδεικνύει πώς μπορεί ο εκπαιδευμένος θεραπευτής να επενεργήσει στην αύρα και να θεραπεύσει τις διάφορες παθήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.