Ο νους του ανθρώπου διαταράσσεται λόγου χάριν, εάν αυτός ο άνθρωποςέχει δαπανήσει πολύ σπέρμα σε νεαρή ηλικία, ως αποτέλεσμα ενός λανθασμένου τρόπου σκέψης, λόγω παθιασμένων ιδεών ή λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Από τις παρατηρήσεις που έχω κάνει στην προσωπική μου ζωή έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το 50% των ανθρώπων που επιθυμούν να διεισδύσουν στον εαυτό τους και να δοκιμάσουν το Sadhana είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσκολίες. Είτε αυτοί που βρέχονται ( ουρονυξία  ) στο ύπνο τους, ή είχαν κάποια δυσκολία με τα ούρα κάποια στιγμή στην ζωή τους. Επίσης ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιτύχει σεξουαλική ωρίμανση αν ψυχαγωγεί το μυαλό του  με σεξουαλικές ιδέες και σιγουρά θα πέσει θύμα τους και φυσικά με αυτόν τον τρόπο δεν θα βρει την Ειρήνη.

Αυτός ο Δεύτερος μπελάς είναι αρκετά φιλόδοξος. Ο άνθρωπός αναζητά κάτι. Όταν δεν μπορεί να αποκτήσει αυτό το κάτι, γίνεται νευρικός. Οπότε καλύτερα να συγκεντρώσετε τον νου σας στο Φως που βρίσκεται εντός σας. Φυσικά δεν μπορούν όλοι να βρουν Αυτό το Φως με ευκολία. Πρώτα πρέπει κανείς να βρει, να αγαπήσει και να πιστέψει σε κάποιο Ιδανικό Πρόσωπο που να είναι υπεράνω από τα πάθη, την απληστία και την αγάπη των εγκόσμιων υποθέσεων.

Θυμάμαι έναν Άγγλο καθηγητή στο Lahore ο οποίος ήρθε σε μένα το 1942. Είχε έρθει από μακριά, φαίνονταν υγιής και είχε μαζί του την γυναίκα και το παιδί του. Μου παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να βρει Εσωτερική Γαληνή. Εγώ του είπα ότι ο νους του ήταν κυριαρχημένος από το σεξ και γι’ αυτό ήταν αναστατωμένος. Ένιωσε ενοχλημένος και μου είπε ότι παντρεύτηκε στην ηλικία των είκοσι τριών και έφυγε για το Ηνωμένο Βασίλειο. Με διαβεβαίωσε ότι δεν χαράμισε το σπέρμα του και ότι δεν είχε ποτέ επαφές με άλλη γυναίκα. Πως μπορούσα λοιπόν να του πω τέτοιο πράγμα ότι δηλαδή τον είχε κυριεύσει το σεξ ; Τότε τον ρώτησα σχετικά με το τι σκεφτόταν στα σχολικά του χρονιά. Μου αποκάλυψε ότι συνήθιζε να κοιτάει εικόνες γυμνών κοριτσιών για σχεδόν μισή ώρα κάθε μέρα. Του είπα τότε ότι επειδή είχε μαζέψει στο μυαλό του αυτές τις σεξουαλικές εικόνες γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούσε να βρει την γαληνή. Τον συμβούλεψα επίσης να διαλογίζεται επάνω σε ένα Ιδανικό Πρόσωπο, ένα πρόσωπο το οποίο αυτός θεωρούσε ελεύθερο από  Πάθη.  Αν  δεν  τα  καταφέρεις  να  συγκεντρωθείς σε αυτό το  Ιδανικό Πρόσωπο, έχοντας την

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.