1) είναι ότι τα όνειρα είναι ασυνάρτητα σκουπίδια που ο εγκέφαλος πρέπει να τα ανασυγκροτήσει για να κρατήσει σε καλά επίπεδα την μνήμη του. 2)Ότι τα όνειρα είναι απαραίτητα για να βλέπουμε την κατάσταση του εσωτερικού μας κόσμου. 3)Για να εκφράζει το ζώο μέσα μας τις ασυνείδητες ορμές του, που θα απαγορεύαμε στον εαυτό μας να κάνουμε, επειδή δεν θα ήταν αποδεκτές.

Ενώ έχουμε καλές θεωρίες δεν έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλάβουμε γιατί στα όνειρα βλέπουμε ασαφής εικόνες,αλλόκοτα σκηνικά,μια μίξη ντελίριου και ανίας, αν αυτά τα βλέπαμε στο ξύπνιο μας δεν θα διαφέραμε από έναν σχιζοφρενή! Όσο για τους σχιζοφρενείς θα τολμούσα να πω πως οι σχιζοφρενείς δεν είναι τρελοί απλά είναι ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, οι περισσότεροι σχιζοφρενής έχουν ένα κοινό,κακοποιημένα παιδικά χρόνια ή απόρριψη από τους θεούς τους δηλαδή τους γονείς τους. Έτσι σχίζονται τα φρένα της λογικής και ζούνε άλλες πραγματικότητες οι οποίες είναι ψεύτικες στην πραγματικότητα, τα ενδογενή παραισθησιογόνα που παράγουν(ΌΛΟΙ οι άνθρωποι) οι σχιζοφρενής έχουν μια διαφορετική χημεία στο μυαλό τους,σκέψεις εμμονές θαμμένες ανασφάλειες ή φοβίες κτλ παίρνουν σάρκα και οστά για αυτούς. Μερικά βιβλία αναφέρονται στην παρακάτω εικόνα πάνω δεξιά, μπορούν να αναζητηθούν στο www.amazon.com

Οι εφιάλτες και ο χειρισμός των LD και των ύπερ-LD όνειρον Τα όνειρα είναι σαν τα καράβια δεν έχουν φρένο πρέπει εσύ να κρατάς τον έλεγχο γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν αλλά δεν θα είσαι εσύ ο σκηνοθέτης. Όταν δεις ότι χάνεις τον έλεγχο του ονείρου μένε προσηλωμένος στις αισθήσεις όχι σε αυτά που βλέπεις, οι αισθήσεις όπως η αφή, οσμή ακοή σε κρατούν στο όνειρο σαν σκηνοθέτη. Αν τρέχεις, τρέχε αλλά εστιάσου στα βήματα σου στο θόρυβο που κάνουν. Στις εικόνες που βλέπεις μέσα στο όνειρο θα εστιάζεσαι ΜΟΝΟ όταν βλέπεις ότι το όνειρο χάνεται σβήνεται τελειώνει, θα ξυπνήσεις, είναι η ώρα να ξυπνήσεις, τότε εστιάζεσαι στις εικόνες και όχι στις αισθήσεις. *Στα όνειρα αυτά εσύ ελέγχεις την ροή και την εξέλιξη του ονείρου, όταν χάνεις τον έλεγχο του ονείρου εστιάσου στις αισθήσεις όπως αφή, ή βλέπε τον εαυτό σου στους καθρέπτες έτσι ξανά παίρνεις τον έλεγχο.

1 2 3 4 5 6

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.