Φάκελος: Η ερμηνεία του εξαρτάται από το περιεχόμενο.

Φάλαινα: Σύμβολο ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου, που απειλεί να σας καταβροχθίσει όταν το εφαρμόσετε.

Φαλάκρα: Γυναίκες: Μήπως ντρέπεστε για τον εαυτό σας; Αν είδατε ξυρισμένο το κεφάλι σας μήπως ντρέπεστε για κάτι που κάνατε και το έχετε μετανιώσει;  Άνδρες: Μήπως το όνειρο σας μελαγχολεί; Μήπως έχετε τη φοβία ότι θα αποκτήσετε φαλάκρα και δεν θα είστε πια γοητευτικός; Ότι θα σας απορρίψουν οι γυναίκες;

Φαρμάκι: Τι μπορεί να σας έχει φαρμακώσει στην πραγματική σας ζωή;  Κάποιος ή κάτι;  Το χειρότερο είναι να μας φαρμακώνει ο ίδιος ο εαυτός μας. Αν ονειρευτήκατε ότι δηλητηριάζατε κάποιον άλλο σημαίνει ότι του κάνετε κακό και δεν το ξέρετε.

Φάρμακο: Μήπως ζητάτε το φάρμακο που θα υγιάνει την ψυχή σας ή σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να πάρετε το φάρμακό σας στην πραγματικότητα.

Φελλός: Ένας φελλός που επιπλέει  σημαίνει ι ότι  πλέετε  ανάμεσα στα προβλήματά σας. Τα νιώθετε, ξέρετε ότι υπάρχουν, συνυπάρχετε μ’ αυτά, αλλά δεν μπορείτε να τα λύσετε.

Φέρετρο: Αυτό σημαίνει  ότι έχουμε ολοκληρώσει μια  ιδέα ή σχέδιο  και τ’ αφήνουμε να αναπαυτούν.  Ποιος βρισκόταν στο φέρετρο;  Παραπέμπει σε μια πλευρά του χαρακτήρα σας που την έχετε δεχτεί, έχετε συμφιλιωθεί μ’ αυτή. Αν πασχίζετε να βγείτε από το φέρετρο χρειάζεστε μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης. Αυτό δειχνει ότι είστε κλειστοφοβικό άτομο.

Φερμουάρ: Αν χαλάσει είναι όνειρο φοβίας και ανασφάλειας.

Φίμωτρο: Αν δείτε ότι έχετε φιμωθεί υπάρχει περίπτωση στην πραγματικότητα να σας έχει φιμώσει το μαξιλάρι, να μπλέχτηκε και να σας κλείνει την αναπνοή. Αλληγορικά μας προειδοποιεί  ότι σε μια κατάσταση σοβαρή που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, χρειάζεται να κλείσουμε το στόμα. Μπορεί όμως να είναι και ένα είδος βραχνά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.