Απο τη Μαριάνα Μιχαηλίδου

Ο Σεπτέμβρης φέτος μας καλωσορίζει από την 1η του μέρα με μια δακτυλειοδή έκλειψη που ανήκει στην σειρά Saros 135, στην 9η μοίρα της παρθένου. Είναι μια έκλειψη Βόρειου Δεσμού τονίζοντας την περίοδο χαμηλής ατομικής κ κοινωνικής υπευθυνότητας που βρισκόμαστε κ την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε την έννοια της ευθύνης,σαν αξία κ στάση ζωής.

 

 

Η πρόοδος όμως χρειάζεται να σέβεται το παρελθόν,γιατί δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν κάποιος δεν την ακούει.Έτσι αν πάμε στην πρώτη της σειράς Saros 135 που πραγματοποιήθηκε το 1331 μχ,«βλέπουμε» τα ανθρώπινα πάθη της δυναστείας των Ούρων που αφορούσαν την ανάληψη εξουσίας στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων να επαναλαμβάνονται κ σήμερα,με τον  πολιτικό κ θρησκευτικό φανατισμό,τις κοινωνικές κ ταξικές προκαταλήψεις,την αδιαλλαξία κ την μισαλλοδοξία.

 

Αναλύοντας τον χάρτη της έκλειψης το πρώτο που παρατηρούμε είναι η παρουσία 7 πλανητικών σωμάτων  στα μεταβλητά ζώδια,παρθένου κ τοξότη κ η έλλειψη στο στοιχείο του αέρα. Η υπεροχή στην μεταβλητή ιδιότητα δηλώνει ανοχή κ η έλλειψη στο στοιχείο του αέρα,δηλώνει απουσία διαλόγου.Όταν λοιπόν μαθαίνουμε να μην μιλάμε μεταξύ μας,μοιραία μαθαίνουμε να μισούμε ο ένας τον άλλον.

 

 

Μια κατάσταση που το τρίγωνο της έκλειψης με τον πλούτωνα, βοηθά να ξεκινήσει ένας διάλογος ανάμεσα σε όλες τις σημαντικές σχέσεις,είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε διαπροσωπικό. Κατά πόσο εποικοδομητικός θα είναι ο διάλογος εξαρτάται από το πόσο « δουλέψαμε» με τον Εαυτό μας κατά την αναδρομή του άρη στο ζώδιο του σκορπιού.Αγγίξαμε αυτό που μας πληγώνει,το θεραπεύσαμε ή το «θάψαμε» βαθιά γιατί δεν αντέχαμε τον πόνο? Και την απάντηση την δίνουν οι δύο πλανήτες που με την διαφορετική τους φύση,επισημαίνουν ποια τελικά ήταν η επιλογή μας. Οι δύο αυτοί πλανήτες,συμμέτεχουν στην έκλειψη,δίνοντας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα από ότι στις δύο προηγούμενες τους πιέσεις,τον περασμένο Οκτώβρη κ τον φετεινό Μάρτη.

 

Η αντίθεση των Φώτων με τον ποσειδώνα μας φέρνει αντιμέτωπους με την ανοχή κ την ανευθυνότητα,δηλώνοντας πως η ανοχή μετατρέπεται σε συνενοχή όταν αδιαφορούμε,είτε για θέματα που αφορούν τον πλανήτη που ζούμε,είτε για τα θέματα που αφορούν το «σπίτι» μας. Στην συνενοχή αυτή ,επεμβαίνουν οι δύο «σκληροί» του ζωδιακού,ο άρης κ ο κρόνος,οι οποίοι στην πρόσφατη καθιερωμένη διετής τους συνάντηση,σε μια μοίρα του ζωδιακού που απαιτεί πνευματική εγρήγορση,στρατηγική ικανότητα κ θάρρος σε αντίξοες συνθήκες,ζητάνε την πρακτική εφαρμογή μιας νέας στάσης ζωής,όπου θα υπάρχει ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου,το ενδιαφέρον για τα προβλήματα του κ η συνεισφορά για την λύση τους. Σε πρακτικό επίπεδο η έκλειψη,τονίζει τις ευθύνες που χρειάζεται να αναλάβουμε,οι οποίες σχετίζονται με την υλοποίηση επαγγελματικών σχεδίων που έχουμε στο «συρτάρι» εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα,χωρίς να φοβηθούμε την σκληρή κ πειθαρχημένη δουλειά που απαιτείται.

 

 

Ο φετεινός Σεπτέμβρης είναι μια κομβική χρονική στιγμή στις ζωές όλων μας,όπου καλούμαστε να αποδεχτούμε τα νέα δεδομένα,που προκάλεσε το τετράγωνο του ουρανού με τον πλούτωνα κ να ξεκίνησουμε έναν νέο κύκλο αγώνα,όπου κάποιες φορές το στρεσσ κ ο θυμός από εμπόδια κ καθυστερήσεις θα ξεπερνά τα όρια της αντοχής μας.Το άγχος  όμως όταν εξωτερικεύεται είναι η κινητήρια δύναμη για γρήγορες αποφάσεις,που οδηγούν να εκφραστεί η δική μας βούληση.Το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο θυμός ή ο φόβος για ανεπάρκεια ή ανικανότητα,κατευθύνονται προς τα μέσα βλάπτοντας την Ψυχή και την Φυσιολογία μας.

 

 

Για αυτό οφείλουμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας ,τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο όσο και σε σωματικό,για να τον προφυλάξουμε από την κόπωση και την μελαγχολία που δημιουργεί η παράνοια της εποχής μας. Σε κάθε όμως πρόβλημα εμπεριέχεται κ η λύση του,και η λύση σε αυτόν τον νέο αγώνα που ξεκινά,βρίσκεται στον κυβερνήτη της έκλειψης.Κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο ερμής που από το ζώδιο της παρθένου,ζώδιο της κυριαρχίας του,μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του όταν αυτό χρειάζεται.Η δε σχέση του τόσο με τον δία,όσο κ με τον κρόνο τον βοηθούν να ελίσσεται,προγραμματίζοντας σχέδια με ότι είναι πραγματικό κ εφικτό.

 

 

Έχουμε λοιπόν χρόνο μέχρι τον Δεκέμβρη να ενώσουμε την αποφασιστικότητα,την αφοσίωση κ την πειθαρχία βάζοντας πρώτο στην λίστα ότι έχει μέχρι τώρα αγνοηθεί ή παραμεληθεί,σχεδιάζοντας τα βήματα μας ήρεμα,υπομονετικά κ μεθοδικά ώστε να είμαστε σε θέση με την νέα χρονιά,να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της ζωής μας,όπου το ζώδιο της παρθένου έχει τον πρώτο λόγο. Η έκλειψη επηρεάζει διδύμους,παρθένους,τοξότες κ ιχθύς από την 4η μοίρα μέχρι την 14η κ τα παρορμητικά,κριούς,καρκίνους,ζυγούς κ αιγόκερους από 15η μοίρα μέχρι 25η,όπως κ πλανήτες κ σημεία στις συγκεκριμένες μοίρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.