13 σπουδαίες ωφέλειες των σπόρων του αβοκάντο

Όλοι ξέρουμε τα αβοκάντο… αλλά γνωρίζατε ότι οι σπόροι του αβοκάντο είναι γεμάτοι από ωφέλιμα στοιχεία για την υγεία μας;

Οι σπόροι του αβοκάντο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην αγορά και πολυφαινόλες όπως το πράσινο τσάι…είναι επίσης γεμάτοι από περισσότερες διαλυτές ίνες απ’ό,τι οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο!!!

Στην πραγματικότητα, οι σπόροι του αβοκάντο έχουν το 70% των αντιοξειδωτικών όλου του αβοκάντο και το έλαιο του σπόρου είναι επίσης γεμάτο από αντιοξειδωτικά, μειώνει την χοληστερίνη και βοηθά στην εξάλειψη ασθενειών. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο σπόρος του αβοκάντο έχει περισσότερες διαλυτές ίνες από το πλιγούρι βρώμης και απ’ό,τι οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο. Ο σπόρος του αβοκάντο βοηθά στην πρόληψη καρδιοαγγειακών ασθενειών. Στην μείωση της χοληστερίνης και στην πρόληψη εμφραγμάτων.

Οι σπόροι του αβοκάντο είναι αποτελεσματικοί στην φλεγμονή της πεπτικής οδού και στην διάρροια επίσης! Στη Νότια Αμερική, χρησιμοποιούνται για δυσεντερίες και άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Έχουν πολλά φαινολικές ενώσεις που βοηθούν στην πρόληψη του γαστρικού έλκους, βακτηριδιακών και ιογενών ασθενειών.

Ο σπόρος του αβοκάντο περιέχει μία φλαβονόλη που προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων. Μελέτες σε ποντίκια με καρκίνο που κατανάλωσαν σκόνη σπόρων αβοκάντο είναι πολύ ενθαρρυντικές. Οι σπόροι του αβοκάντο τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και σας αποτρέπουν από το να προσβληθείτε από εξουθενωτικές ασθένειες, κρατώντας σε υψηλά επίπεδα την άμυνα του οργανισμού σας, αφού τα αντιοξειδωτικά κρατούν τις ελεύθερες ρίζες υπό έλεγχο. Επίσης, επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης. Οι σπόροι του αβοκάντο φαίνεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στην αρθρίτιδα και άλλες παρεμφερείς ασθένειες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο του σπόρου του αβοκάντο αυξάνει το κολλαγόνο του δέρματος και έτσι το δέρμα σας φαίνεται νεότερο και χωρίς ρυτίδες. Επίσης, δίνει λάμψη στα μαλλιά σας και σας βοηθά να απαλλαγείτε από ξερά, νεκρά κύτταρα.

1 2

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.