21 φυσικοί τρόποι να θεραπεύσετε τον νευρόπονο

Φυσική θεραπεία νευρόπονου

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από νευρόπονους εξαιτίας του διαβήτη, τραυματισμών, χειρουργικής επέμβασης κλπ. Υπάρχουν τρόποι να θεραπευτούν αυτοί οι πόνοι εντελώς φυσικά.

Του Δρ Paul Haider

Πρώτα απ’όλα, εντοπίστε την αιτία του νευρόπονου και προσπαθείστε να δουλέψετε πάνω σ’αυτήν.Αν έχετε διαβήτη, πρέπει να φροντίσετε να μειώσετε τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σας και, αν η διάγνωση ότι είστε διαβητικός έγινε πρόσφατα, τότε ίσως μπορείτε να την ανατρέψετε και να επανέλθετε σε φυσιολογική κατάσταση με άσκηση, δίαιτα και σπουδαία βότανα.

Επίσης, η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στο να ξεκινήσουν νευρόπονοι, οπότε το να μειώσετε ή να διακόψετε την χρήση αλκοόλ μπορεί να τους σταματήσει.

Μονογονιδιακές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν νευρόπονους και συνδέονται άμεσα με το στρες… Μάθετε να χαλαρώνετε, να διαλογίζεστε και να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας.

Ορμονικά προβλήματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε νευρόπονους. Σιγουρέψτε ότι ελέγχετε τον θυρεοειδή σας – αυτός μπορεί να είναι ο ένοχος.

Ακόμα και το να νιώθετε κατάθλιψη μπορεί να πυροδοτήσει τον κύκλο του στρες, ο οποίος οδηγεί σε νευρόπονους.

  1. Το να καταναλώνετε πράσινους χυμούς είναι πολύ σημαντικό – οι πράσινοι χυμοί θα σταματήσουν τον κύκλο της χρόνιας φλεγμονής και μ΄αυτόν τον τρόπο, τα φλεγμένοντα νεύρα σας θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Φτιάξτε χυμούς από αγγούρια, σέλερυ, λάχανο, μαϊντανό, σπανάκι, μπρόκολο και άλλες πρασινάδες – αυτό θα σας βοηθήσει να συνέλθετε. Μείνετε μακριά από άσπρο ψωμί, επεξεργασμένες τροφές, τεχνητά χρώματα και γεύσεις, γλυκά, καλαμποκέλαια, fast food και πολύ καφεϊνη (το πράσινο τσάι είναι εντάξει). Επίσης, οι πράσινοι χυμοί θα σας βοηθήσουν να καθαρίσει ο οργανισμός σας από τις τοξίνες, οι οποίες μπορεί να σας προκαλούν τους νευρόπονους.
  2. Πίνετε πολύ νερό! Το νερό είναι το κύριο συστατικό του σώματός σας και, χωρίς νερό, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία φλεγμονών. Πίνετε νερό ακόμα και αν δεν διψάτε!

Leave a Reply

Your email address will not be published.