• Ο Βελονισμός μπορεί να θέσει σε λειτουργία την διαδικασία να κινηθεί η δύναμη του chi στο σώμα σας. Επίσης, το να μάθετε να κινείτε το chi (τσι) στο σώμα σας μπορεί να βοηθήσει…μάθετε Qigong (τσιγκογκ) ή Tai Chi(τάι τσι)…και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην κυκλοφορία και ενδυνάμωση ζωτικής ενέργειας.
  • Η άρνικα, το λάδι μέντας και κρέμες που περιέχουν καψαϊκίνη και εφαρμόζονται τοπικά μπορούν να βοηθήσουν στην μάχη κατά της φλεγμονής και στην μείωση του πόνου.
  • Να παίρνετε συμπληρώματα ( η έλλειψη βιταμινών μπορεί να προκαλέσει νευρόπονους), τα οποία προωθούν την αναγέννηση των νεύρων, όπως οι βιταμίνες Β (κυρίως Β-1, Β-6 και Β-12), οι βιταμίνες D και Ε, ο ψευδάργυρος, η ινοσιτόλη, η L-καρνιτίνη, το λιποϊκό οξύ, η Ν-ακετυλκυστεϊνη και το GABA (γαμμα-αμινοβουτυρικό οξύ).
  • Ο διαλογισμός είναι σημαντικός! Ας είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί και το τελευταίο το βράδυ, για 15 με 20 λεπτά. Ο διαλογισμός ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα και οδηγεί στην υποχώρηση της φλεγμονής.
  • Να περπατάτε! Το περπάτημα δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα, είναι επίσης απίστευτα ευεργετικό για το πνεύμα! Το περπάτημα προκαλεί την κυκλοφορία των ενδορφινών στο σώμα σας και, μ’αυτόν τον τρόπο, γεννάται σεροτονίνη στον εγκέφαλό σας…έτσι, σταδιακά, οι πόνοι σας αρχίζουν να εξαφανίζονται.
  • Η γιόγκα είναι πολύ αποτελεσματική για τους νευρόπονους και θα απαλύνει την αίσθηση καψίματος με εύκολες κινήσεις τεντώματος (stretching)…έτσι, το πνεύμα και το σώμα σας θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Η αυτό-ύπνωση και η βιοανάδραση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο να μειωθεί ή ακόμα και να εξαλειφθεί ο νευρόπονός σας.
  • Χάστε βάρος! Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και, με το να χάσετε απλώς λίγα κιλά, μπορεί να μειωθεί ο πόνος σας και να κυκλοφορείτε πιο άνετα.
  • Να κοιμάστε καλά τα βράδια…η έλλειψη ύπνου μπορεί να αρχίσει τον κύκλο χρόνιων φλεγμονών, γι’αυτό ανακαλύψτε τι προκαλεί την αϋπνία σας, αντιμετωπίστε το και αρχίστε να κοιμάστε βαθιά.
  • Να διαβάζετε τακτικά το OMTimes για χρήσιμα άρθρα και συμβουλές Συνειδητής Ζωής (ΟΚ…αυτό ειδικά δεν είναι τρόπος θεραπείας του νευρόπονου αλλά είναι σπουδαία ιδέα!)
  • Σχετικά με τον συγγραφέα

    Δρ Paul Haider– Μεταπτυχιακό στην Βοτανολογία, Σύμβουλος και Πνευματικός καθοδηγητής για περισσότερο από 20 χρόνια – βοηθά τους ανθρώπους να αναρρώσουν και να νιώσουν υγιείς. Μπορείτε να τον βρείτε στο φ/β στην διεύθυνση www.paulhaider.com. Dr Paul Haider, Healing Herbs, Center for Creative Living Church, Meditation for the Soul and Relax Into Success.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.