5 Βήματα για να Απελευθερωθείτε Συνειδητά από το Παρελθόν

Της Gail Matheson, PhD

[μετάφρασηεπιμέλεια: Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου]

«Όλοι οι φόβοι προέρχονται από τις μνήμες (παρελθόν) ή από προβολές (μέλλον). Η σκέψη δημιουργεί το χρόνο: παρελθόν, παρόν και μέλλον. Έτσι, ο φόβος υπάρχει και έχει τις ρίζες του στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το χρόνο. Το να απελευθερωθείς από τους φόβους σου, σημαίνει να απελευθερωθείς από την έννοια του χρόνου. Από τη στιγμή που ο χρόνος είναι δημιούργημα της σκέψης σου, για να απελευθερωθείς από το φόβο σου, πρέπει να απελευθερωθείς από τις ίδιες σου τις σκέψεις. Επομένως, είναι σημαντικό να αφυπνιστείς και να βιώσεις τον Εαυτό σου έξω από τις σκέψεις σου, σαν να υπάρχεις στην αιωνιότητα. Έτσι, λοιπόν, ας αμφισβητήσεις όλες τις αντιλήψεις που έχεις για τον εαυτό σου, οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από δημιουργήματα της σκέψης σου και του χρόνου στο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ας βιώσεις την αιωνιότητά σου, τη θεία φύση σου, την αφύπνισή σου, μέχρι να πιστέψεις ότι δεν σε ελέγχουν οι σκέψεις σου, οι φόβοι σου ή ο χρόνος. Το να απελευθερωθείς από το φόβο σημαίνει να γεμίσεις από Αγάπη.» ~ Adyashanti

 

Μιλώντας από προσωπική εμπειρία ήμουν λάτρης του παρελθόντος. Πίστευα πως αυτά που είχα περάσει στο παρελθόν ήταν η προϋπόθεση για να έχω μία καλύτερη ζωή, ή τουλάχιστον ότι θα μου έφερνε ευτυχία. Κοιτούσα στο παρελθόν και αναζητούσα να βρω τρόπους, ώστε να μην επαναλάβω τα λάθη του παρελθόντος. Κρατιόμουν από κομμάτια του παρελθόντος μου, όπως συχνά αναφέρεται «κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτό που είναι δικό μας.» Μιλώντας με σεβασμό και σύμφωνα με την πνευματική αλήθεια, θεωρώ ότι τα παραπάνω είναι ανοησίες.

 

Έχοντας πάρει τα μαθήματά μου από τις προσωπικές μου εμπειρίες, ακολουθούν 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν συνειδητά να απελευθερωθείτε από το παρελθόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.