5 Τρόποι Για να Απελευθερωθείτε από το Παρελθόν

 

  1. Απελευθέρωση από το Παρελθόν. Ζήσε στο Παρόν

 

Η δήλωση αυτή ακούγεται λογική, αλλά το μυαλό μας συχνά μετατρέπει το παρελθόν σε μία ιστορία που την αναπαράγουμε, την αναπολούμε και την αναδιοργανώνουμε. Η διαδικασία αυτή μας κρατά στο παρελθόν, και μας εμποδίζει από το να έρθουμε σε επαφή με την ψυχή μας, με τη διαφώτισή μας και την ελευθερία μας.

 

«Το σώμα σου βιώνει αυτό που ονομάζουμε “ζωή”, αλλά το μυαλό σου βιώνει αυτό που ονομάζεται “η φαντασίωση της ζωής” μου ή “η μεγάλη ιστορία της ζωής” μου. Είσαι παγιδευμένος σε μία συνεχή ερμηνεία της ζωής, αλλά δεν τη ζεις πραγματικά. Εδώ βρίσκεται η Γη της Επαγγελίας. Η αιωνιότητα είναι εδώ. Έχεις παρατηρήσει ποτέ, ότι δεν ξεφεύγεις ποτέ από εδώ, παρά μόνο το μυαλό σου; Όταν θυμάσαι το παρελθόν, δεν είσαι στην πραγματικότητα στο παρελθόν. Η ενθύμισή σου συμβαίνει εδώ. Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, αυτή η μελλοντική προβολή συμβαίνει εντελώς εδώ. Και όταν φθάσεις στο μέλλον, πάλι είσαι εδώ, δεν υφίσταται πια το μέλλον. Για να ζεις στο τώρα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις πίσω σου την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Αυτό είναι όλο! Και τότε συνειδητοποιείς “Eίμαι εδώ”. Σε αυτό το σημείο είναι που οι σκέψεις δεν είναι πιστευτές. Κάθε φορά που φθάνεις σε αυτό το σημείο, δεν είσαι τίποτα, ξεκάθαρα και αιώνια τίποτα. Ένα κενό που απλά είναι ξύπνιο. Ένα κενό που είναι γεμάτο, ένα κενό που είναι τα πάντα.» ~ Adyashanti

 

  1. Απελευθέρωση από το Παρελθόν. Αποσυνδέσου Δυναμικά

 

Συχνά, ήμαστε συνδεδεμένοι με κάποιο κομμάτι του παρελθόντος μας ενεργά. Τα γεγονότα της ζωής μπορούν να αφήσουν στο σώμα μας και στο μυαλό μας ενέργειες που δεν τις έχουμε επεξεργαστεί. Ενώ η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, χρειάζεται να γίνει κάτι για να μετακινηθεί αυτή η ενέργεια από οτιδήποτε είναι αυτό που σας συνδέει με το παρελθόν. Είτε αυτός είναι ένας εραστής, είτε οι τύψεις ή μία παλιά σου συνήθεια θα σας βοηθήσει να φανταστείτε αυτή την ενεργειακή σύνδεση που υπάρχει με τα παραπάνω, έτσι ώστε να μπορέσετε να τη διαλύσετε. Ένας παλιός εραστής συχνά έχει ενεργειακές συνδέσεις με την καρδιά σας και τα άλλα τσάκρα σας. Φανταστείτε αυτές τις ενεργειακές χορδές να διαλύονται με ένα χρυσό φως, καθώς συνδέεστε με την παγκόσμια αγάπη και ενέργεια, ώστε να ξαναγεμίσετε με ενέργεια τα τσάκρα σας. Μερικές φορές αυτό που απελευθερώνετε είναι και αυτό που είναι αγκιστρωμένο πάνω σας. Φανταστείτε ότι απαγκιστρώνεστε από οτιδήποτε φαίνεται ότι είναι κολλημένο πάνω σας. Θυμηθείτε ότι αυτή η ενέργεια δεν είναι λάθος. Αυτό που νιώθετε δεν είναι καλό ή κακό. Απλά δεν θέλετε να κρατιέστε πια από αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.