Ο λόγος που αρκετοί ακόμη άνθρωποι πιστεύουν και είναι ενεργοί στην εκκλησία μάλλον έχει να κάνει με το ότι η συμμετοχή σε θρησκευτικές γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις ευνοούν την ανάπτυξη της ευτυχίας και της ευδαιμονίας. Σε επιστημονικό άρθρο του  American Journal of Epidemiology  αναφέρει ότι  η εκκλησία παραμένει να είναι ένας σημαντικός παράγοντας  στο να υπάρχει σημαντική μείωση της κατάθλιψης επιδημιολογικά στο πληθυσμό.

Η ενεργή συμμετοχή του ατόμου σε θρησκευτικές εκδηλώσεις μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει έναν ενεργό ρόλο στη ζωή του και νόημα. Το θέμα βέβαια είναι πάντοτε αυτές οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τι κοινωνικά και ηθικά πιστευω έχουν και κατά πόσο η βοήθεια που προσφέρει η οργανωμένη εκκλησία είναι λιγότερη από τη ζημιά που μπορεί να κάνει στην ψυχική υγεία ενός ατόμου. Για αυτό το λόγο η οποιαδήποτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε θρησκεία θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με τάση το βίωμα και όχι την τυφλή υπακοή σε νόμους που μπορεί να φτιάχτηκαν σε άλλες εποχές για αν προστατέψουν τους ανθρώπους εκείνων των εποχών που εμείς δεν έχουμε καμία σχέση σήμερα.

Εσείς συμμετέχετε ενεργά σε οποιαδήποτε θρησκευτική οργάνωση; Πιστεύετε ότι σας βοήθησε;  Αν θέλετε μπορείτε να μοιραστείτε στα σχόλια τη δική σας προσωπική εμπειρία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.