To Mabon ή αλλιώς η φθινοπωρινή ισημερία είναι ένα απο τα σημαντικότητερα γεγονότα του τροχού της χρονιάς. Στο ημερολόγιο Wicca πέφτει στις 21/9 στο Βόρειο ημισφαίριο και στις 21/3 στο Νότιο.  To σκοτάδι απο εδώ και στο εξής αρχίζει να κερδίζει.

Όπως όλα τα πνευματικά ζητήματα πρέπει να ρωτήσουμε : Τι σημαίνει αυτό συμβολικά;  Βάζοντας στην ακρη τις παλιές ιδέες για το σκοτάδι και το κακό τι πραγμτικά μας λέει η φθινοπωρινή ισημερία;

Mabon: Μία γιορτή ισορροπίας

Οι ισημερίες έχουν να κάνουν με την ισορροπία, με την αναπνοή της ζωής αλλά και την εκπνοή της.  Εξάλλου ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο του Ζυγού το ζώδιο της Ισορροπίας!

Εδώ στη Γη, το φως και το σκοτάδι χορεύουν μαζί και δημιουργούν, εμείς γιορτάζοντας στη Γη οτι θεικό μπορούμε να καθρεφτίσουμε αυτό το χωρό της ισορροπίας στη ζωή μας.  Εξάλλου όλες οι τρόποι εορτασμού των Wicca συμπεριλαμβάνουν και το χωρό.

Σε αυτή την Ισημερία είναι η τέλεια στιγμή να αναλύσεις  πόσο ισορροπημένη είναι η ζωή σου

  • Ισορροπείς την δουλειά με την διασκέδαση και την ξεκούραση;  Καθώς το Καλοκαίρι μας αποχαιρετα ίσως θα πρέπει να δώσεις περισσότερη έμφαση στις εσωτερικές σου ανάγκες.
  • Ισορροπείς την κίνηση σου στο κόσμο με την εξέλιξη σου πνευματικά;
  • Την οικογενειακή σου ζωή με άλλες υποχρεώσεις;
  • Φροντίζεις τους άλλους ώστε να μπορέσεις να φτάσεις στην προσωπική σου ολοκλήρωση;
  • Τις καθημερινές υποχρεώσεις σου με τις ανάγκες του σώματος σου;

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να συντονιστείς και να ισορροπήσεις. Η ισορροπία είναι ένας δυναμικός χωρίς και όχι μία κατάσταση που πετυχαίνεις και διατηρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.