Από τον Baba Shuddhaanandaa Brahmachari

Αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε μια αληθινή τόνωση των νεύρων μας, θα ήταν η Forgiveness_Self-Love-300βαθύτατη ανάγκη μας για συγχώρεση. Όσο κρατάμε κακία στον μυστικό θάλαμο της καρδιάς μας, τα νεύρα μας θα μας αποδυναμώνουν. Όταν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη της συγχώρεσης, εμείς πρώτα από όλα θα συγχωρούμε τον εαυτό μας και μετά όλους τους άλλους. Η απελευθέρωση αυτή του δηλητηρίου της ευθύνης και ενοχή μας, μας ανεβάζει σε έναν κόσμο όπου μπορούμε να ακούσουμε τα οικουμενικά βήματα και τη μουσική των σφαιρών, σαν να απολαμβάνουμε την τέλεια υγεία.

Η συγχώρεση είναι απλά μια κατανόηση της πλάνης της μνησικακίας ενάντια σε οποιονδήποτε στον κόσμο, για να κάνει μόνο ένα πράγμα, να μην βλάπτει την υγεία και την αίσθηση της ευημερίας μας. Ένα άτομο θα πρέπει να γνωρίζει δύο πράγματα στην ζωή του, την αγάπη για τον εαυτό του και καθολική αγάπη, και τότε η συγχώρεση δεν θα είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε, θα είναι κάτι που απλά θα συμβαίνει.

Η συγχώρεση θα πρέπει να προέρχεται από τη βαθύτερη κατανόησή της. Το Σύμπαν συγχωρεί όλη την ώρα τα αμέτρητα λάθη μας, αν μπορούμε να πούμε ότι διαπράττονται εν γνώσει ή εν αγνοία μας. Παραδείγματος χάριν εμείς καταπατούμε πολλά έντομα και πλάσματα που ζουν δίπλα μας χωρίς να γνωρίζουμε τον πόνο τους. Επίσης βλάπτουμε καθημερινά τους ανθρώπους γύρω μας χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα για τις επιπτώσεις των ενεργειών μας, των τοποθετήσεων μας, των λέξεων, ή του εγώ μας. Ωστόσο, το Σύμπαν μας επιτρέπει άπειρες ευκαιρίες να βελτιώσουμε, να επιτύχουμε υψηλότερα ύψη της συνειδητής επίγνωσης έτσι ώστε να μπορούμε να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε την πραγματική χαρά της ζωής.

Έχουμε έρθει για να μάθουμε ότι όταν μας επιτίθεται ο καθένας με την αρνητικότητα του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευκαιρία μας για να αναπτύξουμε την επίγνωση και την συνείδηση μας. Αν ένα πρόσωπο που μας έχει βλάψει γεμίσει με τις θετικές δονήσεις της καρδιάς μας, με συμπόνια και με την αγάπη μας, αν γεμίσουμε την καρδιά του με προσευχές για το πρόσωπο του χωρίς τους δικούς μας περιορισμούς στην συγχώρεση, τη συμπόνια και κατανόηση, όχι μόνο δεν μπορούμε να το βοηθήσουμε, αλλά να το κάνουμε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένο και πιο ασφαλή. Έχουμε δηλαδή ένα ευρύτερο φάσμα εσωτερικών πόρων και ένα σοφότερο μυαλό το οποίο θα ανταποκρίνεται στην κάθε δυσκολία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.