ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ Έγχυμα: Σιγοβράζουμε ένα κουταλάκι (του γλυκού) σκόνη γκουαράνα σε ένα φλιτζάνι νερό για περίπου 5΄, σουρώνουμε προσεκτικά και πίνουμε. Για πιο εύκολη χρήση, στην αγορά θα βρούμε γκουαράνα σε φακελάκια. Εναλλακτικά, μπορούμε να θρυμματίσουμε σπόρους της στο μπλέντερ ή με ένα γουδοχέρι. Πίνουμε έως 2 ροφήματα ημερησίως για περίοδο 2 εβδομάδων. Αν χρειαστεί να κάνουμε χρήση μεγαλύτερης διάρκειας, κάνουμε απαραιτήτως μια διακοπή 15 ημερών και επαναλαμβάνουμε τον κύκλο.

 

 

Άλλα σκευάσματα: Στα φαρμακεία κυκλοφορεί σε μορφή κάψουλας ή σιροπιού. Τη λαμβάνουμε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού μας και δεν υπερβαίνουμε την προτεινόμενη δοσολογία.

 

 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Όταν ληφθεί σε μεγάλη ποσότητα ή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να προκαλέσει αϋπνία, υπερένταση, τρέμουλο, πονοκέφαλο, ζάλη, διάρροια, ναυτία, δύσπνοια, αύξηση του καρδιακού παλμού και υπέρταση. Συνιστάται να την αποφεύγουν όσοι αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν διαβήτη, υπερθυρεοειδισμό ή υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές, πεπτικό έλκος ή νεφρικές βλάβες. Απαγορεύεται η λήψη της σε οποιαδήποτε μορφή από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες και από παιδιά.

 

 

Ακατάλληλοι συνδυασμοί
Η γκουαράνα δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με αλκοόλ, ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη (καφές, σοκολάτα, αναψυκτικά τύπου κόλα κ.λπ.) ή άλλες διεγερτικές ουσίες (π.χ. αμφεταμίνες). Τέτοιους είδους συνδυασμοί μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα, πονοκεφάλους και ταχυκαρδίες.
ΠΗΓΗ http://www.vita.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.