Από τη  Marcia Sirota MD

Τελευταία ακούω συχνά για άσχημες καταστάσεις σε διάφορους εργασιακούς χώρους. Καταστάσεις εκφοβισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακομεταχείρισης από συναδέλφους ή προϊσταμένους. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι διευθύνοντες τις καταστροφικές διαπροσωπικές δυναμικές στον εργασιακό χώρο. Για κάθε έναν φωτισμένο επικεφαλή, που όχι μόνο ενδιαφέρεται για ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, αλλά θέτει και τις κατάλληλες δομές για να το εξασφαλίσει, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που δεν ενδιαφέρεται, δεν θέλει να ξέρει ή αρνείται να πιστέψει ότι οι τοξικές διαπροσωπικές σχέσεις, μπορούν μέρα με τη μέρα, να επηρεάσουν το ηθικό και την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους.

Είναι κοινό μυστικό ότι δεν απευθύνεσαι στο αφεντικό σου για κάποιο πρόβλημα σχετικά με έναν συνάδελφο ή έναν προϊστάμενο. Όλοι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι εργοδότες αισθάνονται ότι τους μεταφέρεις ένα πρόβλημα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν και αν πας παραπονούμενος για κάποιο πρόσωπο του εργασιακού σου χώρου σε βλέπουν σαν μια επιπλέον πηγή στρες γι αυτούς.

Είναι θλιβερό μα και αληθινό, το ότι όσο σοβαρό κι αν είναι το διαπροσωπικό σου πρόβλημα το να απευθυνθείς στον εργοδότη σου είναι μια κακή ιδέα. Κινδυνεύεις να θεωρηθείς άτομο που δεν μπορεί να τα πάει καλά με τους άλλους ή που δημιουργεί περισσότερη δουλειά για το ήδη υπερφορτωμένο με υποχρεώσεις αφεντικό. Τελικά αφήνεσαι να αντιμετωπίσεις την κατάσταση μόνος σου.

Οι περισσότεροι εργοδότες αρνούνται να αναμιχθούν και να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα των προσωπικών σχέσεων των υπαλλήλων τους. Δεν έχουν τον χρόνο ή την ικανότητα να λύσουν τέτοια είδους θέματα. Το αποτέλεσμα της ανάμιξης του εργοδότη σου στο πρόβλημά σου είναι να εγκαταλειφτείς στη μοίρα σου, με το πρόβλημα να παραμένει και το πρόσωπο για το οποίο παραπονέθηκες να γίνεται ακόμα πιο επιθετικό απέναντί σου.

Αν είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς, το αφεντικό σου θα είναι μία εξαίρεση στον κανόνα αυτόν και θα αντιλαμβάνεται πόσο ωφέλιμο είναι για τη δουλειά του το να υποστηρίζει το προσωπικό του βοηθώντας στην επίλυση των διαπροσωπικών προβλημάτων τους.

Αν είσαι τυχερός/ή το αφεντικό σου αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στον εκφοβισμό ή οποιοδήποτε κακομεταχείριση στον εργασιακό χώρο. Αν είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς που το αφεντικό τους πραγματικά νοιάζεται για τους εργαζόμενούς του, θα μπορείς να απευθύνεσαι σ’ αυτόν όταν κάποιος συνάδελφος ή προϊστάμενος σου φέρεται άσχημα και αντί να κάνει τα στραβά μάτια ή να αισθάνεται ότι τον επιβαρύνεις, θα σε βοηθήσει να δώσεις μία λύση στο όλο θέμα.

Αυτό το είδος εργοδότη είναι ένας θησαυρός σε οποιαδήποτε εργασία καθώς προάγει την ανύψωση του ηθικού και της παραγωγικότητας του προσωπικού του και την μείωση των απουσιών από την εργασία, βοηθώντας όλο το προσωπικό να δείξει τον καλύτερο εαυτό του. Δεν θα ήταν υπέροχο αν υπήρχαν περισσότεροι εργοδότες που πραγματικά δίνουν δεκάρα τσακιστή?

Μετάφραση Χαρά Τσουγκριάνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.