Το βράδυ—Πάρτε μερικές βαθιές, χαλαρωτικές αναπνοές. «Καθαρίστε» κάθε κύτταρο του σώματός σας με αγάπη και φως. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας. Δώστε την ευλογία σας στην οικογένειά σας και τους φίλους σας. Να είστε ευγνώμων για την εργασίας σας αν εργάζεστε. Ακόμα και αν δεν είναι αυτό που θα θέλατε για πάντα, μπορείτε ακόμα να είστε ευγνώμων. Θυμηθείτε τις σημαντικές στιγμές μέσα στη μέρα σας, στιγμές που νιώσατε πραγματική αγαλλίαση, αγάπη και χαρά. Αφήστε πίσω σας κάθε άγχος και ανησυχία. Αύριο είναι μία νέα μέρα και ευκαιρία για μία νέα αρχή. Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, αν κάτι που είχατε προγραμματίσει δεν έγινε σωστά. Αν μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, τότε μπορείτε να το κάνετε και καλύτερα. Νιώστε ευγνωμοσύνη για μία πετυχημένη μέρα και κοιμηθείτε γαλήνια.

Βήμα 2—Ξεκούραση

Ο ύπνος είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το σώμα σας αυτοθεραπεύεται και αναζωογονείται όσο κοιμάστε. Ξεκινήστε τη μέρα σας νιώθοντας ανανεωμένος/-η και όχι εξαντλημένος/-η ή κουρασμένος/-η. Σχεδιάστε τον τρόπο που κοιμάστε. Το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να είναι ζεστό και φιλόξενο. Απαλός φωτισμός, μαξιλάρια και σκεπάσματα. Συγυρίστε το χώρο και καθαρίστε τον, και απομακρύνετε ηλεκτρικές συσκευές, όπως τηλεόραση. Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον για ξεκούραση. Καλό θα είναι να μην σας παίρνει ο ύπνος ακούγοντας το βραδινό δελτίο ειδήσεων… με αυτόν τον τρόπο γεμίζετε το μυαλό σας όλη νύχτα με όλα αυτά που έχετε ακούσει. Αν πρέπει να ακούσετε κάτι, μπορείτε να αγοράσετε ένα CD με μουσική για διαλογισμό και να το ρυθμίσετε να παίξει για περίπου 30-40 λεπτά. Μετά από αυτό το χρόνο, το CDplayer θα κλείσει αυτόματα μόνο του, και αυτό θα σας διευκολύνει για έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τον ύπνο, καθώς το άρωμά του είναι καταπραϋντικό. Απλά βάλτε μία σταγόνα από αυτό στον καρπό σας και πέντε ακόμα σταγόνες στη βάση των ποδιών σας. Αν έχετε άγχος, μπορείτε επίσης να βάλετε δύο σταγόνες στον αυχένα σας ή στο φρύδι σας. Σταματήστε κάθε σκέψη νωρίς και μην χρησιμοποιείτε τάμπλετ, λαπ-τοπ κτλ. μετά τις 7 το απόγευμα. Αυτή είναι η ώρα που ξεκινάτε να χαλαρώνετε και να αποτραβηχτείτε σε ένα ήσυχο μέρος.

Tip: Τραβήξτε τις κουρτίνες ή κατεβάτε τα ρολά στην κρεβατοκάμαρά σας τη νύχτα. Το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να είναι ένα άνετο, χαλαρωτικό και ιερό μέρος για να διατηρήσετε τη θετική Ζωτική Ενέργεια Qi (Chi) και να απομακρύνετε τις αρνητικές ενέργειες. Ανοίξτε τις κουρτίνες και σηκώστε τα ρολά το πρωί, και καλημερίστε τη νέα μέρα. Κρεμάστε κρυστάλλους από τα παράθυρα ή πάνω από τις πόρτες για να έλξετε το ευεργετικό Qi και απωθείστε τις χαμηλές ενέργειες. Οι κρύσταλλοι επίσης έλκουν την ευμάρεια.

1 2 3 4 5 6 7

About The Author