Εγκαταλείψτε την επιθυμία για κάθε έλεγχο. Οι άνθρωποι μετά βίας μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους όλη την ώρα. Νομίζετε ότι το να το κάνετε εσείς στους άλλους είναι και σοφό; Θα κάνουν αυτό που επιθυμούν έτσι και αλλιώς. Γιατί να τους πιέσετε; Μήπως προσπαθείτε να τους εκφοβίσετε για να τους ελέγξετε; Ο έλεγχος είναι για τους αδύναμους. Ένας δυνατός άνθρωπος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν και καμία. Οι άνθρωποι συμβιβάζονται με αυτό όταν είναι έτοιμοι. Τα όρια είναι το καλύτερο μέσο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Δημιουργήστε, λοιπόν και θέστε όρια. Αυτό είναι και το υγιές. Αν κάποιος αποφασίσει να μη σεβαστεί τα όρια που θέσατε, τότε αγνοήστε τον. Ίσως να γίνετε και ο καταλύτης προς την αλλαγή.

Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας για κριτική στους άλλους. Γίνετε παρατηρητής. Με αυτόν τον τρόπο θα παρατηρείτε κάτι και δεν θα κρίνετε αν αυτό είναι καλό ή κακό. Είναι αυτό που βλέπετε και τίποτα περισσότερο. Αν παρόλο αυτά αρχίζουν να σας δημιουργούνται συναισθήματα, θυμηθείτε ότι είστε ένας παρατηρητής. Ό,τι βλέπετε ή ακούτε είναι αντίθετο προς τη στάση σας. Γνωρίζοντας τι είναι αυτό που θέλετε, σας βοηθάει και να προσδιορίσετε αυτό που θέλετε.

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Στη μία πλευρά βλέπετε αυτό που δεν θέλετε τριγυρισμένο από αρνητικότητα και στην άλλη πλευρά επιθυμείτε ένα θετικό, ειρηνικό και συνεργάσιμο περιβάλλον. Αν νομίζετε ότι θα αντιμετωπίζετε αρνητικές καταστάσεις, τότε αυτές θα σας συμβαίνουν. Οι διάφορες συγκυρίες θα σας παρουσιάζονται για να σας επιβεβαιώνουν και τον τρόπο που σκέφτεστε. Μην μένετε σε αυτόν τον τρόπο σκέψης. Εξασκηθείτε στη θετική σκέψη. Οι άνθρωποι που δεν είναι συντονισμένοι στη συχνότητα των δικών σας ενεργειών θα απομακρυνθούν αργά και φυσικά έξω από τον κύκλο σας από μόνοι τους. Εδώ βασίζεται και ο Νόμος της Έλξης.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να αποφύγετε την αρνητικότητα στη δουλειά σας. Απομακρυνθείτε από ανθρώπους που είναι συνεχώς αρνητικοί. Αν βρίσκεστε σε κάποια σύσκεψη, μείνετε συγκεντρωμένοι στο θέμα και μην αφήσετε την προσοχή σας να αποσπαστεί με φράσεις που περιγράφουν έναν αρνητικό και διασπαστικό τρόπο σκέψης. Δεν αφορά εσάς. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να καμουφλάρουν την αδυναμία τους με το να είναι εξαιρετικά αμυντικά επιθετικοί, αρνητικοί και αλαζόνες.

Να είστε απλά ο παρατηρητής, αλλά μην αντιδράσετε. Μπορείτε να απαντήσετε, αλλά μην αντιδράσετε. Δηλώστε τις προθέσεις σας. Όταν είστε συγκεντρωμένοι και γειωμένοι τίποτα δεν μπορεί να σας κλονίσει . Μιλήστε ανοικτά για τις προθέσεις σας, αλλά χωρίς συναισθηματική φόρτιση. Κατόπιν αφήστε τα στη ροή των πραγμάτων. Και πάλι το καλύτερο είναι να προσδιορίσετε τα όριά σας με τους δύσκολους ανθρώπους, αν αυτό είναι εφικτό.

Δικαιολογήστε τον εαυτό σας ευγενικά, όταν η συζήτηση εστιάζεται σε μικροπρέπειες, παράπονα και κουτσομπολιό. Φροντίστε τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στο τι λένε οι άλλοι, αλλά έχετε τον έλεγχο των αντιδράσεών σας. Έχετε τον έλεγχο του προσωπικού σας χώρου. Ξεκουραστείτε … και αφήστε τα πίσω σας!

1 2 3 4 5 6 7

About The Author