Βήμα 5—Αφήστε πράγματα πίσω σας

«Στο τέλος μόνο τρία πράγματα έχουν σημασία: πόσο πολύ αγάπησες, πόσο ήρεμα έζησες και με πόσο χάρη άφησες πίσω σου πράγματα που δεν ήταν για σένα.» Βούδας.

Θέλετε να είστε καλά συναισθηματικά … και σωματικά; Τότε πρέπει να μάθετε να αφήνετε πράγματα πίσω σας. Οτιδήποτε είναι αυτό που σας κρατάει πίσω, είναι και δέσμευση. Αφήστε το. Ότι έγινε στο παρελθόν δεν έχει τη δύναμη να σας επηρεάσει τη δεδομένη στιγμή. Μην το αναφέρετε και το συζητάτε. Τίποτα από αυτά που έχουν γίνει δεν μπορούν να σας χαρακτηρίσουν. Από τη στιγμή που θα αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε και οποιονδήποτε σας έχει προκαλέσει πόνο και δράμα, τότε το σώμα σας θα ξεκινήσει να θεραπεύεται.

Αφήστε το πίσω σας και αφήστε το Θεό να συγχωρέσει τον εαυτό σας. Συγχωρέστε τους άλλους. Ο Θεός γνωρίζει τι είναι αυτό που θα κάνετε, προτού καν το κάνετε. Σας συγχωρεί. Οι άνθρωποι κάνουν το καλύτερο που μπορούν με όσα διαθέτουν, και αυτό που είναι. Όλοι κάνουμε λάθη και κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον. Μην κάνετε συγκρίσεις. Οι συγκρίσεις είναι αυτές που διαχωρίζουν τους ανθρώπους. Μην κουτσομπολεύετε! Κοιτάξτε τις δικές σας υποθέσεις και φροντίστε εσάς. Να είστε ο καλύτερος που μπορείτε να είστε και αφήστε πίσω σας την ανάγκη να είστε οι σωστοί. Δεν έχει πραγματικά σημασία. Οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι με εσάς, αλλά έρχονται κοντά σας επικοινωνώντας με τον ίδιο τρόπο με εσάς. Κάποιοι είναι περισσότερο «προχωρημένοι» από κάποιους άλλους. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη σας δεν θα έρθετε σε αντιπαράθεση με κάποιον που είναι παιδί. Με τον ίδιο τρόπο γιατί να έρθετε σε ρήξη με έναν ενήλικα που ξεκάθαρα δεν βρίσκεται στο ίδιο πνευματικό επίπεδο; Όμως, μη γίνετε ένας πνευματικά ψηλομύτης. Να θυμάστε ότι κάποιος μπορεί να είναι περισσότερο εξελιγμένος πνευματικά και από εσάς. Μην κρίνετε. Το να έχετε δίκιο δεν είναι πάντα ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης, αλλά της πιο έντονης. Θέλετε να είστε ευτυχείς ή να είστε σωστοί;

1 2 3 4 5 6 7

About The Author