7 Πράγματα που δεν ξέρετε για την αγάπη

 

Από την Annie Kagan

 

Σύντομα μετά από το θάνατό του, ο αδερφός μου ο Billy με ξύπνησε την αυγή περιγράφοντας τι του συμβαίνει στον επόμενο κόσμο.

Θέλω να ξέρεις αγαπημένη μου, ότι αιωρούμαι ανάλαφρα σε ένα υπέροχο Σύμπαν και αισθάνομαι μια Θεική παρουσία, μια ευγενική, αξιαγάπητη, φιλεύσπλαχνη παρουσία που λαμπυρίζει γύρω μου.

Μήπως είχα αποτρελαθεί λίγο από το πένθος; Πώς μπορούσε ο αδελφός μου να μου μιλάει από μια άλλη διάσταση; Φαινόταν τρελό! Αλλά καθώς οι επισκέψεις του Billy συνεχίζονταν, πείσθηκα ότι ο αδελφός μου όντως επικοινωνούσε μαζί μου από την άλλη πλευρά. Ηχογράφησα τις συνομιλίες μας σε αυτό που αργότερα θα γινόταν το βιβλίο που εξιστορεί τις περιπέτειες του Billy σε πραγματικό χρόνο περιγράφοντας το ταξίδι του στον επόμενο κόσμο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μου είπε περί αγάπης.

 

1. Μόλις πεθάνεις, το πρώτο πράγμα που αισθάνεσαι είναι ευδαιμονία.

Ευδαιμονία είναι σαν να βρίσκεσαι ερωτευμένος πολλαπλασιαζόμενο επί χίλια, αλλά δεν έχει να κάνει καθόλου με κάποιον άλλον. Φέρνει πληρότητα αφ’εαυτού της. Επίγεια, συνήθως χρειάζεσαι κάποιον να σου δώσει μία αφορμή για να αισθανθείς αγάπη, και αυτό το αίσθημα έχει συνήθως τα πάνω και τα κάτω του. Με την ευδαιμονία δεν υπάρχουν ανακατώματα και δεν χρειάζεσαι ένα λόγο για να υπάρξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.