Η φθινοπωρινή ισημερία είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός σε πολλές κουλτούρες.

Στην Αρχαία Ελλάδα  το Φθινόπωρο συνδέεται με την Θεά Περσεφόνη που γυρίζει στον Κάτω Κόσμο για να συναντήσει τον άνδρα της τον Άδη. Ήταν μία καλή περίοδος για προσευχές για προστασία και ασφάλεια αλλά και να γυρίσει κάποιος στο παρελθόν και να κοιτάξει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του προηγούμενου καιρού.

 

Στην Κίνα γιορτάζουν τη Σελήνη,  και την αφθονία του Καλοκαιριού που έδωσε τροφή στο κόσμο.  Τα κύρια φαγητά είναι το Φεγγαροκεικ που έχει μέσα του Λωτούς, σουσάμι και ή αυγό πάπιας ή κάποιο στεγνό φρούτο.

 

Στην Ιαπωνία είναι μία περίοδος υπηρεσιών.  Είναι μία περίοδος όπου πρέπει να θυμούνται τους Νεκρούς με το να επισκέπτονται, να καθαρίζουν και να διακοσμούν τους τάφους των προγόνων τους.

 

Για τους πιστούς της Wicca το Mabon είναι η γιορτή ενός απο τα οκτώ Sabbats (μία γιορτή που βασίζεται στους κύκλους του Ηλίου). Το Mabon είναι η γιορτή του 2ου και έχει να κάνει με το σεβασμό στο σκοτάδι ενώ ταυτόχρονα με την ευχαριστία του φωτός.

 

Για τον Χριστιανισμό που αντικατέστησε πολλές γιορτές των ειδωλολατρών υπάρχει η γιορτή του Μιχαήλ και όλων των Αγγέλων στις 29/9 που είναι κοντά στην Φθινοπωρινή Ισημερία.

 

Στην Πολωνία κάνουν μπουκέτα απο φαγητά που ευλογούνται απο τον Ιερέα και τα χρησιμοποιούν για ιατρικούς λόγους η τα κρατούν μέχρι την επόμενη εποχή.

Οι Ρωμαίοι γιόρταζαν στο Φθινοπωρινό ηλιοστάσιο την Πομόνα, θεότητα των φρούτων και των πραγμάτων που αναπτύσσονται.

Στην Αγγλια κούκλες απο καλαμπότι βουτιούνται στο νερό θέλοντας να συμβολίσουν τη βροχή  ή καίγονται συμβολίζοντας το θάνατο.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.