Απο τη Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου

Το “Changing of the Gods: Planetary and Human Revolutions” [μτφρ. “Η Μεταμόρφωση των Θεών: Πλανητικές και Ανθρώπινες Επαναστάσεις”] είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και μοναδική προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στη φιλμογραφία, με την αστρολογία μέσα από Αρχέτυπα να γίνεται το όχημα για να παρουσιαστεί τοσο μεταμορφωτικό ταξίδι του ήρωα-ανθρώπου, αλλά και της ανθρωπότητας.

Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί στο κοινό ο τρόπος που σημαντικές πλανητικές διελεύσεις συνδέονται με καθοριστικές ιστορικές περιόδους και γεγονότα που άλλαξαν και αλλάζουν τον κόσμο, όπως τον ξέρουμε. Οι συντελεστές αυτό που τονίζουν είναι ότι η σχέση μεταξύ των πλανητών του Ουρανού και του Πλούτωνα έχει συνδεθεί άμεσα με πολύ σημαντικές μεταμορφώσεις στην ανθρώπινη συνείδηση και συμπεριφορά, καθοριστικές αλλαγές για την πορεία του κόσμου μας που εκδηλώθηκαν μέσα από επαναστατικά φαινόμενα και αλλαγές. Η σύλληψη της ιδέας βασίζεται στο βιβλίο του γνωστού καθηγητή φιλοσοφίας και πολιτιστικής ιστορίας, Richard Tarnas, “Cosmos and Psyche: Intimations of a New World View”, με την ταινία ουσιαστικά να αφηγείται τι συμβαίνει στο “Τώρα” και να επικεντρώνεται στις κοσμικές διελεύσεις του Ουρανού και του Πλούτωνα (2007-2020), οι οποίες εκφράζουν την αρχετυπική εικόνα για την “επαναστατική μεταμόρφωση”.

Κάθε φορά που έχουμε τον παραπάνω πλανητικό σχηματισμό μέσα στους αιώνες, βλέπουμε ένα ιδιαίτερο μοτίβο στον τρόπο που εμφανίζονται οι εξελίξεις στη Γη: περίοδοι καθοριστικών επαναστάσεων, αλλαγή προτύπων, σημαντικές ανακαλύψεις που έχουν αλλάξει ριζικά την πορεία του κόσμου μας. Σκοπός της ταινίας είναι να προβληματίσει ενεργά το κοινό για αυτή τη σύγχρονη επαναστατική μεταμόρφωση που συμβαίνει μέσα από μία νέα κοσμοθεωρία που αναδύεται μπροστά στα μάτια του. Επιβεβαιώνει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν και αλλησυνδέονται όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους, τόσο σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο με σκοπό να δημιουργηθεί ένα μέλλον που θα προάγει την πρόοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.