Αφηγητής της ταινίας και οδηγός σε αυτό το ταξίδι είναι ο ηθοποιός John Cleese (γνωστός από τους Monty Python) Μαζί του ο Richard Tarnas θα μοιραστεί με το κοινό την προσωπική του εμπειρία μέσα από τη μελέτης της Αστρολογίας των Αρχετύπων, των κοσμικών διελεύσεων των πλανητών και τον συγκερασμό των διαφορετικών κοσμοθεωριών. Μέσα από συνεντεύξεις, ο θεατής θα έρθει σε επαφή με έναν κύκλο ανθρώπων που κατέχουν τα μυστικά της σοφίας, ξεχωριστούς οραματιστές ακτιβιστές και επιστήμονες της εποχής μας.

Κινηματογραφικά, η ταινία αποτελεί ένα μετασχηματικό έργο τέχνης με τη συνεργασία του γνωστού παραγωγού και συγγραφέα Kenny Ausubel [ιδρυτή των Bioneers] και του βραβευμένου σκηνοθέτη Louie Schwartzberg. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και αποτελεί μία σύνθεση φωτογραφιών από το τηλεσκόπιο Hubble, εξαιρετικές καλλιτεχνικές απεικονίσεις των πλανητικών Αρχετύπων συνδυαστικά με έργα τέχνης και animation.

Η ταινία παρουσιάζει των κύκλο των εποχών των επαναστάσεων που σημάδεψαν την ιστορία του πλανήτη μέσα από μοναδικό αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, έργα τέχνης, σύμβολα και μουσική. Το κινηματογραφικό αυτό ταξίδι είναι χωρισμένο σε πέντε μέρη και πρόκειται για ένα κάλεσμα, ώστε ο άνθρωπος να δράσει ενεργά σε αυτή την αλλαγή που συμβαίνει. Οι συντελεστές αναφέρουν ότι “φέρνουν στη ζωή την τοπογραφία μίας αναδυόμενης νέας κοσμοθεωρίας του έμβιου κόσμου μας, ξετυλίγοντας μία νέα ιστορία για το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να γίνουμε. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, προκλητικά και βαθιά αισιόδοξα.”

Διαβάζουμε λίγα λόγια για την ταινία: Ο κόσμος μας ζει μία επαναστατική αλλαγή–μία περίοδο δημιουργικής καταστροφής που χαρακτηρίζεται από την κατάλυση μέσα από σημαντικές τομές. Η αλλαγή βρίσκεται παντού και είναι επική. Είμαστε μπροστά σε μία περίοδο “πλανητικής εκτάκτου ανάγκης”, όπου το μέλλον του ανθρώπου βρίσκεται σε μία ευαίσθητη ισορροπία. Κάτι γεννιέται και κάτι πεθαίνει, και το αποτέλεσμα είναι βαθιά αβέβαιο. Αν και στη διάθεσή μας υπάρχουν αρκετοί πόροι και γνώση για να διέλθουμε αυτή την απαιτητική ιστορική στιγμή κάτι φαίνεται να είναι κρυμμένο. Μήπως είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στο σύμπαν σαν ανθρώπινα όντα μέσα στη φυσική και κοσμική τάξη; Μήπως αυτή η περίοδος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία καθοριστική μεταμόρφωση της κοσμοθεωρίας μας και ποια είναι αυτή που θα πάρει τη θέση της;

Leave a Reply

Your email address will not be published.