Μιλώντας από προσωπική εμπειρία ήμουν λάτρης του παρελθόντος. Πίστευα πως αυτά που είχα περάσει στο παρελθόν ήταν η προϋπόθεση για να έχω μία καλύτερη ζωή, ή τουλάχιστον ότι θα μου έφερνε ευτυχία. Κοιτούσα στο παρελθόν και αναζητούσα να βρω τρόπους, ώστε να μην επαναλάβω τα λάθη του παρελθόντος. Κρατιόμουν από κομμάτια του παρελθόντος μου, όπως συχνά αναφέρεται «κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτό που είναι δικό μας.» Μιλώντας με σεβασμό και σύμφωνα με την πνευματική αλήθεια, θεωρώ ότι τα παραπάνω είναι ανοησίες.

Έχοντας πάρει τα μαθήματά μου από τις προσωπικές μου εμπειρίες, ακολουθούν 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν συνειδητά να απελευθερωθείτε από το παρελθόν.

5 Τρόποι Για να Απελευθερωθείτε από το Παρελθόν

1. Απελευθέρωση από το Παρελθόν. Ζήσε στο Παρόν

Η δήλωση αυτή ακούγεται λογική, αλλά το μυαλό μας συχνά μετατρέπει το παρελθόν σε μία ιστορία που την αναπαράγουμε, την αναπολούμε και την αναδιοργανώνουμε. Η διαδικασία αυτή μας κρατά στο παρελθόν, και μας εμποδίζει από το να έρθουμε σε επαφή με την ψυχή μας, με τη διαφώτισή μας και την ελευθερία μας.

«Το σώμα σου βιώνει αυτό που ονομάζουμε “ζωή”, αλλά το μυαλό σου βιώνει αυτό που ονομάζεται “η φαντασίωση της ζωής” μου ή “η μεγάλη ιστορία της ζωής” μου. Είσαι παγιδευμένος σε μία συνεχή ερμηνεία της ζωής, αλλά δεν τη ζεις πραγματικά. Εδώ βρίσκεται η Γη της Επαγγελίας. Η αιωνιότητα είναι εδώ. Έχεις παρατηρήσει ποτέ, ότι δεν ξεφεύγεις ποτέ από εδώ, παρά μόνο το μυαλό σου; Όταν θυμάσαι το παρελθόν, δεν είσαι στην πραγματικότητα στο παρελθόν. Η ενθύμισή σου συμβαίνει εδώ. Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, αυτή η μελλοντική προβολή συμβαίνει εντελώς εδώ. Και όταν φθάσεις στο μέλλον, πάλι είσαι εδώ, δεν υφίσταται πια το μέλλον. Για να ζεις στο τώρα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις πίσω σου την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Αυτό είναι όλο! Και τότε συνειδητοποιείς “Eίμαι εδώ”. Σε αυτό το σημείο είναι που οι σκέψεις δεν είναι πιστευτές. Κάθε φορά που φθάνεις σε αυτό το σημείο, δεν είσαι τίποτα, ξεκάθαρα και αιώνια τίποτα. Ένα κενό που απλά είναι ξύπνιο. Ένα κενό που είναι γεμάτο, ένα κενό που είναι τα πάντα.» ~ Adyashanti

Leave a Reply

Your email address will not be published.