Του Χρήστου Άρχου M.Sc

Πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν πράγματα στη ζωή τους και θεωρούν πολύ σημαντικό να μπορέσουν πραγματικά να ξεπεράσουν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Πολλές φορές όμως αυτή η προσπάθεια αποτυγχάνει γιατί το άτομο δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο πρόβλημα του. Το σημαντικότερο λοιπόν θέμα είναι η εστίαση. Η Εστίαση μας βοηθά να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας πολλά πράγματα ακόμη και με αρκετές δυσκολίες.

Για αυτό και η πρώτη αιτία αποτυχίας οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής σε οτιδήποτε και αν κάνουμε είναι η έλλειψη εστίασης. Η έλλειψη δυνατότητας κατανόησης της κατάστασης που πρέπει να πετύχουμε. Πολλές φορές μία αδύναμη θέληση με το πρώτο εμπόδιο αρχίζει να μας κάνει αδύναμους και τελικά παραδινόμαστε και εγκαταλείπουμε. Αν όμως είμασταν αρκετά δυνατοί και δεν αφήναμε τις παραμικρές επιρροές να μας βγάζουν από τη πορεία μας αργά η γρήγορα θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τους σκοπούς μας. Έτσι λοιπόν πριν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας πρέπει να μάθουμε να συγκεντρωνόμαστε. Είναι βασικό προσόν του ατόμου που έχει προχωρήσει στη ζωή του να μπορεί να δει με συγκεκριμένο τρόπο κάποια πράγματα και κυρίως να προσπαθήσει να μην χάνει την επικέντρωση του. Αν χανόμαστε μονίμως σε διάφορα ερεθίσματα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να προχωρήσουμε.

Drop Falling into Water

Έτσι έχουμε τον κίνδυνο της αποτυχίας που μπορεί να έρθει από το εξωτερικό περιβάλλον αλλά και από μέσα μας. Από το εξωτερικό περιβάλλον είναι πολύ εύκολο, διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας μπορεί να μας διώξουν από το στόχο μας και να μην μας βοηθήσουν τελικά να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Άλλες φορές άτομα και καταστάσεις δεν μας επιτρέπουν να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε και με το 1ο εμπόδιο χάνουμε το δρόμο μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.