Αναγνωρίστε τον Μαχητή μέσα σας και αφήστε τον να γίνει πηγή δύναμης. Αφήστε τον να εξελιχθεί σε θέληση για να κατακτήσετε νέα πεδία στη ζωή σας, να ξεπεράσετε εμπόδια και να απομακρυνθείτε από αυτά που σας απειλούν με πόνο και δυσαρμονία. Αγωνιστείτε ενάντια στη πίεση να θυσιάσετε περισσότερα από όσα είναι ευεργετικά ή υγειή για σας.

Αν αναγνωρίσετε, διαπληκτιστείτε, μάθετε από αυτό και εργαστείτε με το αρχέτυπο του Μαχητή που κατοικεί μέσα σας, μπορεί να αναπτύξετε περισσότερο αρμονικές και σεβαστικές σχέσεις και να γίνετε περισσότερο ικανοί να διατηρήσετε μια υγειή οριοθέτηση των άλλων. Ο δόκτωρ Jigoro Kano, ο ιδρυτής του σύγχρονου τζούντο, είπε ότι η εξάσκηση πολεμικών τεχνών αναπτύσσει τη διαπροσωπική επίγνωση, με άλλα λόγια, μια καλύτερη κατανόηση του πού τελειώνετε και πού ο άλλος άνθρωπος αρχίζει και πού οι ανάγκες βρίσκονται σε ασυμφωνία. Επίσης είπε ότι μια τέτοια εξάσκηση οδηγεί σε μια επιθυμία διαπροσωπικής αρμονίας και σε σεβασμό στους άλλους. Το να γίνετε ένας Μαχητής δεν χρειάζεται να εμπεριέχει σύγκρουση με την αρνητική έννοια που να συνεπάγεται τη δυστυχία.

Πότε γίνατε τόσο παθητικοί στη ζωή σας; Σας οδήγησε στο να γίνετε παθητικό – επιθετικοί ή μεθοδικά σκληροί και άγριοι; Πώς η παθητικότητα και η απροθυμία να αντιμετωπίσετε συγκρούσεις και να γίνετε Μαχητής επηρέασε τελικά τις σχέσεις σας με τους άλλους; Θα θέλατε να ξεκινήσετε μια νέα αρχή στις σχέσεις σας και στο πώς δουλεύετε με το αρχέτυπο του Μαχητή;

Για τον συγγραφέα:

Ο Carl Greer, PhD, PsyD είναι ασκούμενος κλινικός ψυχολόγος, αναλυτής του Jung και σαμάνος θεραπευτής. Η σαμανική εργασία του είναι απαύγασμα μιας συγχώνευσης βόρειο αμερικάνικης και νότιο αμερικάνικης παράδοσης ιθαγενών και είναι επηρεασμένη από την ψυχολογία που δίδαξε ο Jung. Έχει δουλέψει και εκπαιδευτεί με σαμάνους σε πέντε ηπείρους, επίσης έχει μαθητεύσει στο Healing the Light Body School του Dr. Alberto Villoldo. Ο Carl Greer ασχολείται με διάφορες επιχειρήσεις και αγαθοεργίες, διδάσκει στο Jung Institute του Σικάγο, είναι στο επιτελείο του Lorene Replogle Counseling Center και εποπτεύει ομάδες εργασίας με σαμανικά θέματα. Είναι ο συγγραφέας του νέου βιβλίου Change Your Story, Change Your Life: Using Shamanic and Jungian Tools to Achieve Personal Transformation by Carl Greer 2014, Findhorn Press. Διαθέσιμο στο Amazon.com και στο BarnesandNoble.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.