Για να νιώσουν άνετα οι άνθρωποι αυτοί σε μια σχέση, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το παραδοσιακό πρότυπο ενός δεσμού. Πάνω από όλα, αυτό σημαίνει πως πρέπει να διεκδικήσετε τις ανάγκες του δικού σας προσωπικού χώρου-το φυσικό και χρονικό όριο που θα θέσετε στους άλλους ώστε να μην αισθάνεστε πως σας πνίγουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να νιώσουν ολοκληρωτικά τη συναισθηματική ελευθερία με άλλους, εάν δεν το εφαρμόσουν αυτό. Οι ανάγκες του χώρου σας μπορεί να διαφέρουν αναλόγως τη κατάσταση σας, την ανατροφή και το πολιτισμό. Προσωπικά το ιδανικό για μένα είναι, να κρατώ αποστάσεις από τον κόσμο που συναναστρέφομαι. Στις αίθουσες αναμονής του νοσοκομείου, πάντα τοποθετώ το πορτοφόλι και το ντοσιέ μου στο διπλανό κάθισμα, ώστε να κρατάω τις αποστάσεις μου. Με τους φίλους μου αφήνω μερικά περιθώρια. Με τον σύντροφο μου η διάθεση μου είναι ευμετάβλητη. Καμιά φορά είναι απόλαυση να είσαι στην αγκαλιά του; Αργότερα όμως, μπορεί να θέλω να είμαι μόνη μου σε ένα δωμάτιο, μακριά από όλους. Ένας σύντροφος μου, ο οποίος είχε πιάσει το νόημα, μου πήρε μια πινακίδα που έγραφε «μην ενοχλείτε», και τη κρέμασε έξω απ’ το γραφείο μου. Για μένα αυτό ήταν ένδειξη πραγματικής αγάπης. Όλοι μας έχουμε έναν αόρατο ενεργητικό φράχτη ο οποίος θέτει ένα επίπεδο άνεσης. Εάν το εντοπίσετε και το συζητήσετε, θα αποτρέψτε τα άτομα που μπορεί να σας στύψουν σαν μια λεμονόκουπα. Τότε και μόνο μπορεί να υπάρξει η οικειότητα, ακόμη και εάν αισθανόσασταν την ασφυξία πριν. Πιθανοί σύντροφοι ή μέλη της οικογένειας μπορεί να μοιάζουν σαν συναισθηματικοί βρικόλακες, ειδικά όταν δεν ξέρετε πώς να θέσετε το ζήτημα του προσωπικού σας χώρου. Μπορεί να χρειαστεί να τους εκπαιδεύσετε-Εξηγείστε τους πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν τους αγαπάτε-Ξεκινήστε τη συζήτηση. Όταν το καταφέρετε, θα μπορέσετε να χτίσετε προοδευτικές σχέσεις.

Εάν ανήκετε στα άτομα που έχουν ενσυναίσθηση, ή εάν οι συνηθισμένες απαιτήσεις ενός ζευγαριού δεν σας ταιριάζουν, τότε ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

ΘΕΣΕΤΕ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΑΣ ΧΩΡΟΥ.

Συμβουλές για τους ανθρώπους με συναίσθημα και εσυναίσθηση, που θέλουν να νιώθουν άνετα σε μια σχέση.

Συμβ.1. Τι να πείτε σε ένα μελλοντικό σύντροφο

Καθώς ξεκινάτε μια καινούργια γνωριμία, μοιραστείτε το γεγονός πως είστε ένα ευαίσθητο άτομο, και ότι κατά καιρούς έχετε ανάγκη από κάποιες ώρες ησυχίας. Ο σωστός σύντροφος θα σας καταλάβει; o λάθος άνθρωπος θα σας κατηγορήσει ότι είστε «υπερβολικά ευαίσθητοι», και δεν θα σεβαστεί τις ανάγκες σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.