SPIRITUAL RESPONSE THERAPY (S.R.T.) ή

Θεραπεία Πνευματικής Απόκρισης

 

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ακριβώς είναι το S.R.T., ποια η λειτουργία του και ποια η συμβολή του στην προσωπική μας ανάπτυξη σύμφωνα με τον ιδρυτή της Μεθόδου Robert E. Detzler

Οι Βασικές Αρχές της μεθόδου S.R.T. όπως την ανέπτυξε ο ιδρυτής της Robert Ε. Detzler

Ερ.: Τι είναι το S.R.T.;

Είναι μία μέθοδος που ερευνά σε βάθος τον υποσυνείδητο νου και τα ψυχικά (Ακασικά) αρχεία για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση κρυμμένων μπλοκαρισμάτων και αρνητικών προγραμμάτων της ζωής μας, τα οποία μας εμποδίζουν να ζήσουμε μία ευτυχισμένη ζωή. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στην επικοινωνία με τον Ανώτερο εαυτό. Στο σύστημα αυτό συμπεριλαμβάνεται η χρήση ενός εκκρεμούς, μία σειρά διαγραμμάτων και κάποια συγκεκριμένη σειρά ερωτήσεων για την έρευνα και τον καθαρισμό όλων των ασύμφωνων προγραμμάτων και ενεργειών στον υποσυνείδητο νου και στο αρχείο της ψυχής.

 

Ερ.: Πως λειτουργεί ο υποσυνείδητος νους;

Στον υποσυνείδητο νου καταγράφονται όλες οι σκέψεις, εμπειρίες ή πεποιθήσεις και κάποιες από αυτές  μπορεί να μας περιορίζουν, ή να μας προκαλέσουν στη συνέχεια πνευματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα και ελέγχει την πλήρη λειτουργία του σώματος μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Από τη στιγμή που μαθαίνουμε κάτι όπως για παράδειγμα να περπατάμε, να βουρτσίζουμε τα δόντια μας, να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να οδηγούμε  κλπ. δεν χρειάζεται να το ξαναμάθουμε κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Απλά το ανακαλούμε από τον υποσυνείδητο νου μέσω μιας αυτόματης διαδικασίας και το εκδηλώνουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πρότυπα συμπεριφοράς. Αρκετές φορές έχουμε αναρωτηθεί: « Γιατί δεν μπορώ να πετύχω σε αυτό που κάνω; Αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν μου πηγαίνει τίποτα καλά ή γιατί έχω μία αδυναμία στο να διεκδικήσω αυτό που μου ανήκει…..». Αυτό οφείλεται στο ότι κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα που έχουμε βιώσει στην πορεία της ζωής μας καταγράφεται στον υποσυνείδητο νου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.