Από τον Κανάρη Κάραλη
http://www.tarognosia.com

Κριός
Ο Παρατηρητής… Ηνίοχος…!

Αισθάνεσαι όλο και καλύτερα με τον εαυτό σου. Μέσα σου, η αίσθηση της ολοκλήρωσης είναι κάτι που το βιώνεις άλλες φορές αποσπασματικά και άλλες σε όλο της το μεγαλείο. Μπορεί κάποια από τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου να μην έχουν λυθεί και μπορεί να αντιμετωπίζεις και καινούργιες προκλήσεις που δεν σε αφήνουν να «ησυχάσεις», αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο για σένα που τώρα αισθάνεσαι δυνατός ή δυνατή στον βαθμό να μπορείς να βρίσκεις τις παραμικρές αφορμές αισιοδοξίας και να τις αξιοποιείς για να μπορείς να ταυτίζεσαι όλο και περισσότερο με την εσωτερική δύναμη που γνωρίζεις ότι έχεις για να ανταπεξέρχεσαι σε ότι κι αν αντιμετωπίζεις.
Προσπάθησε κάθε φορά που αισθάνεσαι έτσι, να παρατηρείς τον εαυτό σου. Προσπάθησε να μην αφήνεις αυτήν την αίσθηση να σε οδηγεί σε οποιεσδήποτε υπερβολές αλλά αξιοποίησε αυτό που σου συμβαίνει (αυτό που αισθάνεσαι) τώρα, για να το παρατηρήσεις και να μπορέσεις έτσι να «κατακτήσεις» συνειδητά τα κλειδιά του.
Στα οικονομικά σου, κάποια θέματα που έχεις καταφέρει να λύσεις πρόσφατα, έχουν γίνει η αφορμή για να επανέλθουν κάποιες ισορροπίες σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις κάποιες δύσκολες οικονομικές αποφάσεις μέσα σε αυτό το διάστημα, αλλά ξέρεις ότι είναι για το καλύτερο. Πολλά από αυτά που σκέφτεσαι θα γίνουν αλλά χρειάζεται υπομονή και μια στάση από σένα μέσα από την οποία θα αρχίσεις να εκτιμάς ακόμα περισσότερο το «χρήμα» και ότι αυτό μπορεί να συμβολίζει για σένα. Αν περιμένεις κάποια οικονομική βοήθεια αυτή αν μη τι άλλο θα καθυστερήσει. Αν έχεις οικονομικά πάρε δώσε με κοντινά σου άτομα, προσπάθησε αυτά (τα πάρε δώσε) να είναι ξεκαθαρισμένα από την αρχή. Προσπάθησε να προβλέψεις κάποια ξαφνικά έξοδα που αφορούν το σπίτι σου και μην χαλάσεις χρήματα που δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις.
Μέσα στην σχέση σου, κοιτάς περισσότερο τον εαυτό σου παρά τον ή την σύντροφό σου. Το τελευταίο διάστημα έχεις την τάση να λειτουργείς λίγο εγωιστικά σε αυτόν τον τομέα ή πιο σωστά λειτουργείς πεισματικά. Κάτι σε νευριάζει ή σε πεισμώνει γιατί κάτι περιμένεις και αυτό δεν το βρίσκεις. Το θέμα είναι ότι ή έχεις ανοιχτεί και έχεις πάρει «αρνητική απάντηση» ή απλά δεν ανοίγεσαι, περιμένεις τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους, και τελικά «βράζεις στο ζουμί σου». Τα υπόλοιπα είναι όλα προβολές δικές σου. Προσπάθησε να μην κάνεις σαν μικρό παιδί μέσα στην σχέση που έχεις. Μερικές φορές βιάζεσαι και κάποιες άλλες απογοητεύεσαι. Κατά πόσο όμως λειτουργείς με ωριμότητα απέναντι στον άνθρωπο που αγαπάς; Κατά πόσο γνωρίζεις το τι σημαίνει μία σχέση και κατά πόσο εσύ θέλεις αυτό που μπορεί αυτή να σου δώσει; Η σχέση που έχεις, έχει πολλά να σου δώσει. Αν εσύ απλά θέλεις τα δικά σου, τότε ίσως πρέπει ή να ψάξεις πιο βαθειά… ή αλλού. Το θέμα είναι δικό σου και τώρα απλά βιάζεσαι να κάνεις αυτό που έχεις ήδη αποφασίσει.
Μέσα στην εργασία σου μπορεί τώρα τελευταία να μην παίρνεις την αναγνώριση που θα ήθελες, όμως αυτά που συμβαίνουν τώρα μέσα στον εργασιακό σου χώρο μπορούν να σε βοηθήσουν αργότερα στο να διεκδικήσεις και να εδραιώσεις πολλά από αυτά που σκέφτεσαι. Αξιοποίησε το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε εκτιμούν ιδιαίτερα και αξιοποίησε την εύνοια που μπορείς να πάρεις από συγκεκριμένα άτομα χωρίς αυτήν να την «καταχραστείς». Υπάρχει μια εξέλιξη που είναι στα σκαριά, αλλά πρέπει πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα και απέναντι σε αυτά ενδεχομένως να χρειαστεί να πάρεις μια απόφαση. Κάνε αυτό που είναι να γίνει. Γνωρίζεις περισσότερα και τώρα έχει έρθει η ώρα να αξιοποιήσεις την εμπειρία σου. Απλά κάνε το…
Αν δεν έχεις δουλειά, απέφυγε τις συμβουλές που παίρνεις από άτομα που μπορεί να σου είναι κοντινά αλλά προς το παρόν δεν είναι τα κατάλληλα ή τα αρμόδια για να σε συμβουλέψουν. Ξέρεις τι θέλεις να κάνεις επαγγελματικά και ξέρεις και πώς να το δρομολογήσεις. Έχεις μέσα σου ένα σχέδιο. Άσχετα από το αν το μοιράζεσαι ή όχι είναι το σωστό. Ακολούθα το και όσο εσύ μπορείς και το βλέπεις ξεκάθαρο τόσο αυτό στο τέλος θα αποδώσει.
Από τις μεγαλύτερες παγίδες που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει όταν αυτά που είναι σημαντικά για αυτόν ή αυτήν, του πάνε καλά, είναι η αυταρέσκεια και ναρκισσισμός. Θα χρειαζόταν ένα αρκετά μεγάλο κείμενο για να εξηγηθεί το γιατί. Όμως αν έχεις βιώσει έστω μια φορά τα αποτελέσματα αυτού του συναισθήματος τότε μπορείς να δεις το που μπορεί να σε ξαναγυρίσει όλο αυτό αν το «τσιμπήσεις…»… και τελικά για να αποδείξεις τί;
Παρατήρησε αυτό που σου συμβαίνει μέσα σου αυτήν την περίοδο. Είναι σημαντικό να πάρεις την εμπειρία που όλο αυτό μπορεί να σου δώσει. Αν μη τι άλλο στον βαθμό που περνάς συνειδητά μέσα από όλες τις καταστάσεις, μέσα σε αυτήν την περίοδο θα μπορέσεις να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου για πολλά που σου έρχονται στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.