Κεφάλαιο Πρώτο  

Η «Εν Αγνοία» Σοφία

 

 

Μετά την προσωπική συνάντησή με τον Baba Faqir Chand, έγινε εξαιρετικά εμφανής στον εαυτό μου και στον καθηγητή Mark Juergensmeyer (ο οποίος επισκέφθηκε την Manavta Mandir στα τέλη Αυγούστου του 1978),

 

[Βλέπε βιβλίο του Juergensmeyer, Radha Swami Πραγματικότητα (Princeton University Press, 1991)],

 

ότι η εφαρμογή της Αρχαίας Γνώσης από τους σύγχρονους Γκουρού, οδήγησε σε μια στρέβλωση και δημιούργησε μια ασάφεια μεταξύ των Ινδών Γκουρού. Διότι, αν και ο Faqir Chand είχε ένα αρκετά μεγάλο και αφοσιωμένο αριθμό ακολούθων (αριθμούνταν σε χιλιάδες), αυτός αποκήρυξε απολύτως τον εαυτό του από κάθε θαύμα που αποδίδονται στο πνευματικό του έργο, λέγοντας ειλικρινά ότι αυτά ήταν προϊόντα είτε προηγούμενων κάρμα του θιασώτη ή έντονης πίστης. Πράγματι, ήταν αυτή η μεγάλη  διορατικότητα που οδήγησε τον Faqir στη δική του Φώτιση.

Όταν ο Faqir Chand άρχισε να Μυεί μαθητές στην Surat Shabd Yoga, κατόπιν αιτήματος του Δασκάλου του Shiv Brat Lal, ένα περίεργο πράγμα συνέβη. Οι Θιασώτες του άρχισαν να αναφέρουν ότι η Ακτινοβόλος Μορφή του Faqir εμφανίζονταν μέσα στον διαλογισμό τους. Άλλοι συσχέτιζαν τα θαύματα που προκλήθηκαν από την « ευλογημένη τροφή » που ο Faqir πρόσφερε, μέσα από τις επιστολές, ή τις συμβουλές που αυτός έδινε. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου ο Faqir ισχυρίζεται ότι δεν είχε απολύτως καμία γνώση ή επίγνωση της Μορφής του, να εμφανίζεται σε μακρινές επαρχίες ή να κάνει θαύματα στους αρρώστους και ανθρώπους που πεθαίνουν.

 

Ο ίδιος ο Faqir έγραψε,

« Οι άνθρωποι λένε ότι η Μορφή μου εκδηλώνεται σε αυτούς και τους βοηθά στην επίλυση των κοσμικών, όσο και των πνευματικών προβλημάτων τους, αλλά εγώ δεν πάω πουθενά, ούτε γνωρίζω σχετικά για τέτοιες θαυματουργικές περιπτώσεις ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.