Το λοιπόν, ο Ashtavakra είπε στην συνέχεια στον Βασιλιά Janak, « Δεν μπορείτε να πάρετε κάτι αν δεν δώσετε. Εσείς κάθεστε στον θρόνο σας ως Βασιλιάς και εγώ κάθομαι εδώ. Θέλετε το Gyan ως βασιλιάς που είστε. Αυτό που μπορώ να κάνω προκειμένου να σας προσφέρω αυτό που ζητάτε είναι να Παραδώσετε το Βασίλειο σας ως προσφορά σε μένα ».

Αφού πρώτα το σκέφτηκε ο Βασιλιάς είπε « Εντάξει ». Και αμέσως κατέβηκε από τον θρόνο και τον πρόσφερε στο Ashtavakra. Και από την στιγμή εκείνη και μετά έπαψε πια να είναι Βασιλιάς. Το Βασίλειο του τώρα πλέον ανήκε στον Άγιο, ο οποίος ωστόσο του είπε ότι ένα ακόμα πράγμα απαιτείται. « Ποιο είναι αυτό » ; ρώτησε ο Βασιλιάς. « Παρέδωσε μου το σώμα σου », του είπε ο Άγιος. Ο Janak σκέφτηκε ότι αν δώσει το σώμα του, δεν θα μπορούσε ούτε να κουνηθεί, επειδή το σώμα τότε δεν θα του ανήκε. Σκέφτηκε όμως ότι αν επιθυμούσε το Gyan δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει αν θα κινούσε το σώμα του. Και αποκρίθηκε, « σου δίνω και το σώμα μου ».

Ο Άγιος όμως συνέχισε, « Ένα τρίτο πράγμα είναι επίσης απαραίτητο. Να παραδώσεις το μυαλό σου σε μένα ». Ο Janak σκέφτηκε ότι αν έδινε το μυαλό του, δεν θα ήταν πλέον σε θέση να σκέφτεται και είπε παρόλα αυτά. « Εντάξει, σου δίνω επίσης και το μυαλό μου ». Όταν όμως το είπε αυτό, το μυαλό του έπαυσε να λειτουργεί και βυθίστηκε σε έναν Βαθύ Ύπνο. Στην συνέχεια, είδε εσωτερικά στο Νου του το Φως και κατόπιν έφτασε στο Samadhi ( έκσταση ). Μετά από μισή ή μία ώρα, ο Άγιος τον ξύπνησε και του είπε, « σου επιστρέφω το μυαλό και σου επιστρέφω το σώμα. Πείτε μου, έχετε συνειδητοποιήσει την αλήθεια » ; Εκείνος απάντησε, « ναι, την έχω συνειδητοποιήσει ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.