kardarisΣ’ έναν κόσμο στον οποίο, ενώ βασιλεύει ο πόλεμος, όλοι κυνηγούν την ευδαιμονία, σε μία ορθολογική εποχή που οι άνθρωποι, πολιορκημένοι από τον κόσμο της πληροφορίας, προσπαθούν να βρουν την αληθινή γνώση, έρχεται από το παρελθόν η Ιερογλυφική Μονάδα. Η αινιγματική επιστολή του πανεπιστήμονα και διοροσκόπου της ελισαβετιανής εποχής, δρος Τζον Ντη προς τον βασιλιά Μαξιμιλιανό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της ύλης και πνεύματος, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο όλες τις γνωστές επιστήμες της εποχής του, κι εφαρμόζοντας την απλή αρχή της αναλογίας προκειμένου να βρεθεί η οδός της «Ενότητας» και της «Κοινής Γλώσσας».
Η παρούσα έκδοση της Ιερογλυφικής Μονάδας, στηριγμένη στο λατινικό κείμενο του 1564 κι επικαιροποιημένη από τον Παναγιώτη Κάρδαρη και την Ευαγγελία Θώμου μπορεί να γίνει ισχυρό εργαλείο στα χέρια του κάθε αναγνώστη, προκειμένου να ταξιδέψει στο βάθος της ύπαρξης του, να βρει τα χαμένα κομμάτια της γνώσης και το κλειδί της «Γλώσσας των Αγγέλων», μέσω των απόκρυφων αλλά και των λογικών τεχνών κι επιστημών του ανθρώπου.
Η μετάφραση βασίστηκε στο πρωτότυπο λατινικό κείμενο, στην ουσία έγινε παλαιογραφική μελέτη και έρευνα ώστε να προκύψει ένα γνήσιο αντίτυπο του αρχικού κειμένου. Παράλληλα για τις ιστορικές και ερμηνευτικές αναφορές, καθώς και για τις 135 επεξηγηματικές υποσημειώσεις, απαιτήθηκαν εμπεριστατωμένη θεολογική παιδεία. Αλχημική, αστρολογική και Καμπαλιστική γνώση καθώς και έρευνα του χώρους της Αρχαίας Ελληνικής αλλά της Μεσαιωνικής Ευρωπαϊκής επιστήμης και φιλοσοφίας. Μια από τις καινοτομίες αυτής της έρευνας είναι το επίμετρο στο οποίο η Μονάδα γίνεται, υπό το πρίσμα της Γιούνγκειας οπτικής, ένα εργαλείο ψυχανάλυσης, ψυχικής ανάπτυξης και αυτοβοήθειας.

Συγγραφέας – Ερευνητής: Παναγιώτης Καρδάρης και Ευαγγελία Θώμου

Εκδόσεις ¨Αλλωστε”

http://alloste.gr/home/59-hieroglyphic-monad.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.