από την:

ΑΓΙΟΤΗΤΑ PARAM SANT PARAM DAYAL

PANDIT FAQIR CHAND JI MAHARAJ

 

Επεξεργασία από :

Prema Nana Roy

Απόδοση στα Ελληνικά από :

 Οδυσσέα Θαλασσινό.

Έχεις έρθει εδώ για να κάνεις όπως είπες κάποιες ερωτήσεις. Υπάρχουν πάντα κάποιες ιδιαίτερες ερωτήσεις οι οποίες παρεισφρέουν στο μυαλό του ανθρώπου και που θα ήθελε πολύ για αυτές να γνωρίζει τις απαντήσεις τους. Και σε ερωτώ πότε θα τελειώσεις με αυτές ; ή μάλλον θα ξοδέψεις με αυτές ολόκληρη την ζωή σου ;

Καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας επεξεργαζόμαστε συνεχώς διαφορετικές ιδέες στο μυαλό μας. Όταν όμως πέφτουμε να κοιμηθούμε και κάνουμε έναν Βαθύ Ύπνο, έρχεται καμία από αυτές τις ιδέες στο μυαλό μας ; Όχι αυτό δεν συμβαίνει όταν κάνουμε Βαθύ Ύπνο. Μέχρι λοιπόν κάποιος να εισχωρήσει μέσα στον εαυτό του, βαθιά μέσα στο Νου του και να φτάσει σε εκείνο το εσώτερο Νοητικό επίπεδο, στο οποίο ξεχνάμε όλες τις σωματικές, τις ψυχικές και πνευματικές μας αισθήσεις, αυτού του είδους τα ερωτήματα πάντα θα προκύπτουν. Αυτός είναι ένας Νόμος της φύσης. Κάποιες ιδιαίτερες ερωτήσεις, κάποιες επιθυμίες και κάποιες ανεκπλήρωτες υποθέσεις πάντα θα έρχονται στο μυαλό μας, εκτός βέβαια εάν τις πραγματοποιήσουμε, απ’ ότι έχω συνειδητοποιήσει.

Μπαίνω το λοιπόν μέσα στον εαυτό μου, βυθίζομαι σε έναν Βαθύ Ύπνο όχι σωματικό, όχι ψυχικό, όχι πνευματικό ύπνο, αλλά Ύπνο του Εαυτού μου. Θυμήσου τώρα ότι το κάθε τι, είτε αυτό είναι φυτό ή ζώο, ακόμα και τα Αστέρια, η Γη, και κάθε τι, φέρουν τρεις λειτουργίες, Εγρήγορση, Όνειρο και Βαθύ Ύπνο. Σύμφωνα με τις Γραφές μας, ακόμη και αυτή η Γη κοιμάται. Ο δημιουργός του κόσμου, ο Brahma ( Μπράχμα ), παρομοίως κοιμάται. Υπάρχουν επίσης Τρία Είδη Ύπνου, ο ένας είναι ο Φυσικός Ύπνος, ο άλλος είναι ο Ψυχικός Ύπνος και τέλος ο Πνευματικός Ύπνος. Πέρα από αυτούς τους Τρεις Ύπνους, υπάρχει όμως και ένας Τέταρτος Ύπνος όπου κατά την διάρκεια του οποίου ο Εαυτός επιστρέφει και συγχωνεύεται στην Πηγή του,  από εκεί που προήλθε μέσα στο Άπειρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.