Τα όνειρα είναι όνειρα δεν γίνεται να τα χωρίσουμε σε κατηγορίες μπορούμε όμως να τα κατατάξουμε ως προς την διαύγεια-αληθοφάνεια τους.

 

1.Απληροφόρητα: Τα όνειρα που δεν θυμόμαστε τίποτα.

 

2.Αμυδρά: Τα όνειρα που αφήνουν ασαφή και πολύ αμυδρές εικόνες που ξεχνιούνται γρήγορα.

 

3.Ήμι-γνωρίζων: Τα όνειρα που θυμάσαι και σου αφήνουν κάποιες εικόνες.

 

4.Ήμι-διαυγή: Τα έντονα όνειρα που μπορείς να αλλάζεις και την ροή τους, έστω λίγο.

 

5.Διαυγή: Η ζωντάνια του ονείρου σε στιγματίζει και τα αλλάζεις όπως θες αν και μπορείς.

 

6.Ύπερ-διαυγή: H αληθοφάνεια του ονείρου με του κόσμου είναι ολόιδιες,μπορείς να ζήσεις μια πραγματικότητα όπως στην ταινία matrix. Μπορείς να ζήσεις ότι περιπέτεια θες και σου μένει εμπειρία και γνώση σαν να τα έζησες. Μπορείς να φας ότι γεύματα θες, να ζήσεις και εξασκηθείς σε ότι θες, όπως ακριβώς στο matrix. Μπορείς να θεραπεύσεις πράγματα στον εαυτό σου σωματικώς και ψυχικός, μπορείς  να μιλήσεις με το  υποσυνείδητο σου και να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές του εαυτού σου.

7.θεώ-διαυγή: Το όνειρο είναι πιο αληθινό από την πραγματικότητα, ακόμα και οι αισθήσεις σου,αφή, γεύση, όραση,ακοή. Η εμπειρία σε στιγματίζει για πάντα και κατανοείς βιωματικά την ψευτιά του κόσμου αυτού και με τον καιρό τις μυστικές λειτουργίες του, και μπορείς να βιώσεις ότι εμπειρία θες σε σημείο που η ζωντάνια του να σε φτάσει στην έκσταση. Μπορείς να εξασκήσεις τον εαυτό σου στο σημείο που να μπορείς να κάνεις ακόμη και θαύματα στον κανονικό κόσμο,γιατί βασική κβαντική ύλη ονειρόκοσμου και πραγματικότητας είναι ίδια! απλά διαφέρουν ως προς την πυκνότητα. Να περπατάς στη θάλασσα, να πετάς κτλ. Θεωρία και επεξήγηση,τι και πως στο δεύτερο μέρος. Λέγεται θεώ-διαυγή γιατί στον ονειρόκοσμο εσύ είσαι ο θεός, είσαι σαν θεός κάνεις ότι θες σαν θεός και κατανοείς την πλαστότητα του κόσμου αυτού, και τότε μπορείς να κατανοήσεις και την παραβολή του Πλάτωνα με την σπηλιά. Πόσο ξένος είσαι εδώ, και τι μπορείς να κάνεις εδώ!

Τα 5.διαυγή όνειρα λέγονται στα αγγλικά Lucid dreams, υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία για τα lucid dreams στα αγγλικά δεν είναι κάποιο μυστικό, για λόγους συντομίας δεν θα λέω διαυγή όνειρα ή Lucid dremas αλλά LD. Τα όνειρα LD και ύπερ-LD είναι όταν ξυπνάς μέσα στο όνειρο σου, όταν κάνεις τον μισό εγκέφαλο να κοιμάται και ο άλλος να είναι τελείως ξύπνιος. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με το να αλλάξουμε το μοτίβο του εγκεφάλου μας. Οι ενώσεις των εγκεφαλικών νευρώνων είναι ενωμένες με διαφορετικό τρόπο στον φιλόλογο στον μηχανολόγο στον ζωγράφο στον στρατιώτη κτλ έτσι όπως έχουμε επαγγέλματα διαφορετικά έτσι έχουμε και διαφορετικά μοτίβα-συνδεσμολογίες εγκεφάλων, τα οποία αλλάζουν βάση της κοσμοθεωρίας μας και της νοητική μας δράσης .Έτσι και αυτός που θέλει να το καταφέρνει τόσο αληθινά όνειρα πρέπει να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο των νευρώνων του. Για αυτό το σκοπό υπάρχουν διάφορες απλές ασκήσεις και βασικοί κανόνες, οι οποίοι είναι προς το τέλος της ανάρτησης. Ο εγκέφαλος διαμορφώνεται και αλλάζει πολύ εύκολα σε όλες τις ηλικίες δεν παίζει ρόλο η ηλικία στην κατάκτηση τέτοιων ονείρων.  Σε γενικές γραμμές όταν βλέπουμε ένα όνειρο και εμείς θέλουμε να δούμε την συνέχεια αλλά τελικά ξυπνήσαμε, οφείλετε στο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου τελικά ξύπνησε εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε με ασκήσεις και τεχνοτροπίες ένα μοτίβο νευρώνων που να το παθαίνουμε αυτό να μην ξυπνάμε στο ξύπνιο μας αλλά στο όνειρο μας!Για αρχή απαιτείτε μια καλή θεωρία και μια γενίκευση ώστε να έχουμε λίγο πιο διευρυμένο νου γύρω από τα όνειρα.

Σε ένα βράδυ βλέπουμε  περίπου 4 με 6 όνειρα όταν είμαστε σε φάση REM οπότε έχουμε 4-6 φάσεις REM όσα είναι τα REM τόσα είναι και τα όνειρα. REM σημαίνει rapid eye movement γιατί όταν βλέπουμε όνειρα ο οργανισμός πάει και κλείνει τις εντολές στα νεύρα για να μην κουνιόμαστε εκτός από τα μάτια που τρεμοπαίζουν όταν βλέπουμε όνειρο,αλλιώς θα κάναμε στο τις κινήσεις που κάνουμε και στον ύπνο μας όταν βλέπουμε όνειρα. Κάποιες φορές μπορεί να κινηθούμε στον ύπνο ακούσια αυτό επειδή ο οργανισμός δεν έκλεισε τελείως τα νεύρα που δίνουν εντολές στα νεύρα της κίνησης. ΝRΕΜ σημαίνει non rapid eye movement δηλαδή τα μάτι δεν κινούνται είναι ακίνητα και δεν βλέπουμε όνειρα, απλά ανανεώνεται-αναδομείται το σώμα μας. Πριν μπούμε σε φάση REM ο οργανισμός κάνει μια τεράστια βουτιά θα λέγαμε, δηλαδή αρχίζει και επιβραδύνει τις εγκεφαλικές συχνότητες πριν μπει σε REM και όταν τελειώσει το όνειρο ξανά ανεβάζει τις συχνότητες-παλμούς  εγκέφαλος μέχρι να ξαναμπεί σε κατάσταση REM. Κάθε επόμενο REM(τότε βλέπουμε όνειρα) έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το προηγούμενο REM, π,χ, το πρώτο όνειρο(REM-κατάσταση) το όνειρο διαρκεί 1-3 λεπτά το επόμενο 5-10 και το τελευταίο έχει διάρκεια περίπου 40-60 λεπτά. Οπότε σε 8 ώρες ύπνου έχουμε δει-βιώσει 100 λεπτά όνειρα χωρισμένα σε 5 κομμάτια-REM όπου κάθε επόμενο REM έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το προηγούμενο. Τα πιο έντονα όνειρα τα βλέπουμε τις 2-3 τελευταίες ώρες πριν ξυπνήσουμε. Βέβαια ανάλογα την ηλικία απαιτείτε και η ανάλογη ώρα ύπνου.

Για τα όνειρα υπάρχουν δεκάδες θεωρίες που όλες έχουν δικαίωμα αποδοχής και δόση λογικής, κανείς δεν έχει όμως απόλυτο δίκιο γιατί είναι τόσο πολύπλευρο το θέμα που ακόμα δεν έχει δοθεί πλήρης επεξήγηση για την ύπαρξη και λειτουργία των ονείρων,δεν έχουν ανακαλυφθεί οι απαντήσεις ακόμα και το λόγο που η φύση μας προίκισε με την δυνατότητα να βλέπουμε όνειρα. Μερικές καλές θεωρίες:

1 2 3 4 5 6

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.