6 Βήματα για να Δημιουργήσετε το δικό σας Ιερό Χώρο

Μάθετε Πώς να Δημιουργείτε τον Ιερό σας Χώρο

Του Jose Sanchez

Γιατί Χρειαζόμαστε Έναν Ιερό Χώρο;

Εάν ο καθένας μας έπαιρνε πλήρως την ευθύνη του προσωπικού του «ευ ζην» και των υψηλότερων και καλύτερων σκέψεων του, τότε ό κόσμος μας θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος. Η ανθρωπότητα θα έκανε τεράστια βήματα στην τεχνολογία και στην πνευματικότητα. Η «Ενιαία Συνείδηση» θα γινόταν πραγματικότητα αφού οι ανάγκες του καθενός θα γίνονταν προτεραιότητα όχι μόνο για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για την κοινωνία σαν σύνολο.

Μια κίνηση μέσα από την καρδιά και γεμάτη αγάπη και η οποία ξεκινά από την επιθυμία να μοιραστούμε το καλύτερο που έχουμε να προσφέρουμε, μπορεί να αλλάξει ζωές. Μια απλή επιθυμία να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην καρδιά μπορεί να αποτελέσει ένα πανίσχυρο σήμα προς ολόκληρη την ύπαρξη μας ώστε αυτή να εμφανιστεί και να προκαλέσει θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό που θα ανταπεξέρχεται στην αυστηρότητα των απαιτήσεων της κοινωνίας μας, εξαιτίας ενός παρωχημένου και προβληματικού συστήματος.

Από τα παλιά χρόνια η κοινωνία είχε σχεδιαστεί ώστε να μας κάνει να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε μια αλλαγή με το να μείνουμε επικεντρωμένοι στις καρδιές μας, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο παράδειγμα. Όλα γύρω μας είναι υπενθυμίσεις του να παραμένουμε στην καρδιά μας και να είμαστε ολοκληρωτικά παρόντες. Διότι μέσα στην καρδιά βρίσκεται η μεγαλύτερη δύναμη, η δύναμη της αγάπης.

Μια προσωπική εμπειρία που είχα την τελευταία χρονιά, με παρακίνησε στο να μοιραστώ το μήνυμα ότι όλοι θα έπρεπε να έχουμε μια καθημερινή πρακτική που θα συμβολίζει το πώς σκοπεύουμε να εκδηλώσουμε τις θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Μια τέτοια προσέγγιση είναι να δημιουργήσουμε ένα ιερό μέρος στο σπίτι μας, το οποίο θα αναπαριστά το ιερό μέρος του πνεύματός μας. Αφιερώνοντας ένα μικρό μέρος μέσα στο σπίτι μας για να τιμήσουμε το Θείο μπορεί να αποτελεί μια ικανοποιητική υπενθύμιση του να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο.

Δημιουργώντας ένα ιερό μέρος μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και ταυτόχρονα μια πανίσχυρη πρόθεση δέσμευσης του να ζούμε τη ζωή μας πλήρως. Δηλώνοντας την πρόθεσή μας να εκδηλώνουμε καθημερινά τον εαυτό μας ως τον «απόλυτο εαυτό», ουσιαστικά ενημερώνουμε «εμπιστευτικά» το σύμπαν και τη ζωή ότι είμαστε εδώ για να «ζήσουμε» κι όχι απλά για να υπάρξουμε.

Πώς να Δημιουργήσετε το Δικό σας Ιερό Χώρο

Leave a Reply

Your email address will not be published.