Κατόπιν κοίταξε τον Ashtavakra και του είπε, « αυτό το Βασίλειο παραδόθηκε σε εσένα. Είναι δικό σου. Εγώ θα ζήσω ως ένας Jeevan Mukta, σαν ένας Σοφός που βρήκε την Ελευθερία. Συνεχίστε αυτό που κάνεις χωρίς καμία προσκόλληση του είπε ο Janak. Έχεις συνειδητοποιήσει τι είσαι στην πραγματικότητα. Η ύπαρξη και των δυο μας εκτείνεται πέρα από τις φυσικές και ψυχικές αισθήσεις».

Λοιπόν έχεις έρθει εδώ ψάχνοντας απαντήσεις, και εγώ σου λέω ότι οι ερωτήσεις σου ποτέ δεν θα σταματήσουν να σχηματίζονται αν δεν συνειδητοποιήσεις αυτό που πραγματικά είσαι.

Έχω πολύ περιορισμένα μέσα, αλλιώς όπως σου είπα θα είχα την δυνατότητα να σου επιτρέψω να μείνεις εδώ, αλλά τώρα δεν μπορώ. Η ιδιοσυγκρασία σου είναι διαφορετική, η διατροφικές σου συνήθειες επίσης είναι διαφορετικές. Αλλά να θυμάσαι, ότι αν έχεις μια Ισχυρή Επιθυμία στο μυαλό σου και αυτή είναι αληθινή, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα φτάσεις στην αλήθεια ή στην Εσωτερική Γνώση στην πορεία του χρόνου. Η Έντονη Επιθυμία είναι αυτό που βοηθά έναν αναζητητή.

Η προσφορά και η ζήτηση αποτελούν Νόμο της Φύσης. Αν ο άνθρωπος έχει μια βαθιά λαχτάρα, μια αληθινή επιθυμία, ότι πρέπει να επιτύχει, μπορεί αυτός να έχει αποθαρρυνθεί οικτρά πολλές φορές αλλά μακροπρόθεσμα, είναι βέβαιο ότι αυτός θα πετύχει. Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία.

 

 

Ο Καναδός :

Μού λέτε ότι μπορεί να έχω επιτυχία στην πορεία του χρόνου. Προσωπικά πιστεύω ότι, υπάρχει μια ιδιαίτερα κατάλληλη στιγμή για να συμβούν γεγονότα, ιδιαίτερα τα πνευματικά. Είναι η στιγμή που το Sadhana ( Πνευματική Άσκηση – Πειθαρχία ) γίνεται εύκολο και καρποφορεί χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που καταβάλλονται, δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Όταν ζούσα στο δικό μου Ashram στον Καναδά, είχα δεσμεύσει τον εαυτό μου να ψέλνει Mantra και έψελνα Mantra για οκτώ ώρες καθημερινά για δύο μήνες. Δεν κέρδισα τίποτα από αυτό. Και δεν είχα κανένα ιδιαίτερο όφελος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.