Υπάρχει μια παραβολή στην Ινδουιστική θρησκεία η οποία αναφέρει ότι υπήρχε κάποτε ένας Βασιλιάς, με το όνομα Janak ο οποίος επιθυμούσε να αποκτήσει Πνευματική Γνώση. Για αυτό τον λόγο το λοιπόν προσκάλεσε πολλούς Αγίους και άρχισε να τους κάνει διάφορες σχετικά με αυτόν τον σκοπό ερωτήσεις. Ωστόσο καμία απάντηση δεν τον ικανοποίησε. Αγανακτώντας το λοιπόν με τους Αγίους, έδωσε εντολές να τους φυλακίσουν.

 

Υπήρχε ωστόσο και ένας Άγιος, ονόματι Ashtavakra. Ο οποίος παρουσιάστηκε μπροστά του και είπε, « Ω, Βασιλιά ! Γιατί είστε ενάντια των Sadhus τι θέλετε » ; Ο Βασιλιάς του απάντησε. « Θέλω Gyan ( Αληθινή Γνώση )». Ο Άγιος τότε του είπε ότι « δεν μπορείτε να αποκτήσετε το Gyan, εάν πρώτα δεν προσφέρετε κάτι ».

 

Έτσι λοιπόν κύριε Καναδέ ! Μην με παρεξηγείτε, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα από μένα, επειδή έχετε έρθει κι εσείς με άδεια χέρια.  Όταν  πηγαίνετε  σε παιδιά, ποτέ μην πάτε με άδεια χέρια , επίσης όταν πηγαίνετε σε Sadhu, ποτέ μην πάτε με άδεια χέρια, αλλά και όταν πάτε σε κάποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο πάλι μην πάτε με άδεια χέρια. Έτσι, ακόμα όλοι εσείς οι άνθρωποι που έρχεστε εδώ με άδεια χέρια, θα φύγετε τελικά με άδεια χέρια. Ούτε εσύ ούτε αυτοί δικαιούστε το οτιδήποτε.

Βέβαια, επειδή έχεις έρθει από μια ξένη χώρα, θα πρέπει να σου δώσω προσοχή, σαν ένα κοινωνικό ον που είμαι. Αν ήσουν Ινδός, δεν θα σου είχα μιλήσει καν. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σου. Δεσμεύομαι όμως για λόγους Κοινωνικούς και για αυτό είναι κοινωνική μου υποχρέωσή να σε ακούσω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.