Η Αγιότητά Του :

Αν έχεις Πίστη, μια αληθινή Επιθυμία, έστω κι αν ακόμη είσαι προσκολλημένος σε έναν Διδάσκαλο ο οποίος δεν είναι Τέλειος, ίσως ακόμη και με Κακό Πνεύμα, εάν εσύ είσαι αληθινός και ειλικρινής σε Αυτόν και στην αναζήτηση σου, η φύση θα φροντίσει να σου φέρει τις κατάλληλες περιστάσεις, που είναι απαραίτητες την στιγμή εκείνη που εσύ θα είσαι σε θέση να συνειδητοποιήσεις την Υπέρτατη Αλήθεια.

Ωστόσο δεν είναι ο Διδάσκαλος που θα σου το δώσει αυτό. Είναι η δική σου πραγματική λαχτάρα.

Νομίζω, ότι καταλαβαίνεις, τι εννοώ.

 

Ο Καναδός :

Ναι καταλαβαίνω. Εννοείς ότι θα πρέπει να παραδώσουμε τον Εαυτό μας με ειλικρίνεια στον Διδάσκαλο.

Έχω υπόψιν μου έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε πραγματική επιθυμία και απέκτησε Διδάσκαλο. Ο Διδάσκαλος του όμως του είπε και αυτός επίσης ότι δεν ήταν ο πραγματικός του Διδάσκαλος. Ο Πραγματικός Δάσκαλος ήταν η πραγματική δική του επιθυμία και η αναζήτηση του Sadhana.

Αλλά τότε γιατί είναι απαραίτητος ένας Διδάσκαλος ;

 

Η Αγιότητά Του :

Ένας Πνευματικός Οδηγός παρέχει παρηγοριά και ψυχική υποστήριξη. Ο άνθρωπος είναι Αδύναμος. Δεν μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά πάνω στον δικό του εαυτό. Χρειάζεται βοήθεια από κάποιο άλλο πρόσωπο.

Είναι η Πίστη εδώ που λειτουργεί.

Για παράδειγμα λαμβάνω καθημερινά πάρα πολλές επιστολές. Σήμερα έλαβα μια επιστολή από ένα άτομο από το Bady Gaon υποστηρίζοντας ότι με είχε δει στη Bombay ( Βομβάη ). Αλλά εγώ δεν ήμουν εκεί. Αυτό είναι το μυστικό που οι Σοφοί και οι Γκουρού δεν αποκαλύπτουν και ξεγελούν τον κόσμο.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.