Όταν αγνοούμε ένα ψυχολογικό θέμα, δεν έχουμε καμία δύναμη να το επιλύσουμε. Επομένως, το πρώτο βήμα για να απαλλαγούμε από αυτή την υπερ-κρίσιμη φωνή μέσα μας είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει, και ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των συνηθισμένων εσωτερικών μονολόγων μας και της αρνητικής φωνής του εσωτερικού κριτή.

Το δεύτερο βήμα είναι να καταλάβουμε ότι δεν είναι αναπόσπαστο μέρος του αληθινού μας εαυτού αλλά είναι κάτι «άλλο». Δηλαδή, είναι κάτι σαν το παράσιτο. Σε αντίθεση με το φυσικό τύπο του παρασίτου, αυτό κατοικεί στην ψυχή σου, τρέφεται από τα αρνητικά συναισθήματα σου και απελευθερώνει τοξίνες στο μυαλό σου. Έτσι όπως και στο φυσικό παράσιτο, μπορείτε και θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό πριν να σας προκαλεί περισσότερη ζημιά.

Το τρίτο βήμα προς την εξάλειψη του εσωτερικού κριτή σας είναι να αναγνωρίσετε ότι ΔΕΝ είναι ούτε αναγκαίος για την επιβίωσή σας, ούτε για την ευημερία σας. Παραδείγματος χάριν όταν είστε ενήλικας, δεν χρειάζεται καμία μητρική φιγούρα για να σας πει πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας ή πως να ζήσετε τη ζωή σας, και είναι προφανές ότι δεν θα επωφεληθεί από μια εσωτερική φωνή που απαιτεί τελειότητα, επικρίνει την κάθε σας κίνηση, σε γεμίζει με άγχος και σας φορτώνει με ενοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.