Όταν χρησιμοποιώ τον όρο « μυαλό » εδώ θα πρέπει να εξομοιωθεί με τον όρο « φαντασία ». Φυσικά, όλα τα Οράματα είναι του Νου με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά εκείνες οι Εκδηλώσεις που δεν μπορούν να συσχετιστούν με τους άλλους, είτε σε αυτόν τον κόσμο ή τους ανώτερους κόσμους είναι, ως επί το πλείστων, απλώς ζωντανές επεκτάσεις της φαντασίας του καθενός.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να πάρουμε ότι η ομολογία του Faqir αποκλείει το ενδεχόμενο πως ορισμένοι σπάνιοι Άγιοι έχουν πρόσβαση στη Γνώση πέρα ​​από την κατανόησή μας, και ότι ζουν σε αυτές τις ανώτερες περιοχές και έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν άμεσα τις πληροφορίες αυτές στους αντίστοιχους οπαδούς τους.

 

Ως ένας έμπειρος παρατηρητής γύρω από τα θέματα των Γκουρού, τα περισσότερα από αυτά που έχω παρατηρήσει σχετίζονται με μικροπρεπή ανθρώπινα κίνητρα. Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν Γκουρού που με εντυπωσίασαν βαθιά με την συμπόνια και την ταπεινότητα τους ( ο Charan Singh ήταν, τουλάχιστον για μένα, ο πιο εντυπωσιακός ), αλλά έχω επιπλέον κατασταλάξει αναντίρρητα, σε μια εμπειρική υπόθεση για τις γνήσιες Ψυχικές Δυνάμεις. Υπάρχουν πάντα κάποια κενά που δεν έχουν ελεγχθεί τα οποία αποκαλύπτουν ότι ενεπλάκησαν οι φυσικές ( σε σχέση με το υπερφυσικό ) διαδικασίες. Αντιλαμβάνομαι ότι ο σκεπτικισμός μου θα απογοητεύσει μια σειρά από λάτρεις της παραψυχολογίας, αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι αυτοβιογραφικές ομολογίες του Faqir Chand δεν βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η χρήση από τον Faqir Chand του όρου « Άγνοια » έχει δύο σημασίες. Πρώτον, ο Faqir χρησιμοποιεί τον όρο με την απόλυτη έννοια της « Άγνοιας » του Θεού, συμφωνώντας έτσι με πολλούς Αγίους και Μύστες, ότι ο Κύριος είναι ένα Απόλυτο Μυστήριο, όπως ισχυρίζονταν και ο Shiv Dayal Singh. Ο Faqir χρησιμοποιεί επίσης τον όρο « Άγνοια » για να περιγράψει τις Υλοποιήσεις, που οι Γκουρού δεν γνωρίζουν τίποτα για τις δικές τους Οραματικές Εκδηλώσεις. Όπως έχουμε σημειώσει, μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, αν και δεν έχουν ακόμα εμπειρικά επαληθευμένες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.