Λέων

Διάκριση…!

 

Μέσα μου

Όλα αυτά που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν είναι αυτά που τώρα σε κάνουν να μπαίνεις βαθειά μέσα σου και να αναγνωρίζεις την πολύ προσωπική σου ευθύνη για αυτά που δεν κατάφερες να κάνεις. Αναγνωρίζεις ότι σε κάποια από αυτά, έφταιξες εσύ. Αναγνωρίζεις όμως επίσης και ότι σε πολλά που προσπάθησες… απλά δεν αναγνωρίστηκες… Κάπου εκεί ανάμεσα ψάχνεις την συναισθηματική σου ισορροπία, αυτήν που θα σου επιτρέψει να έχεις και την νοητική ισορροπία που είναι απαραίτητη για να μην φοβάσαι το παρελθόν για να μπορείς να έχεις προοπτική για το μέλλον.

Ο φόβος για το παρελθόν και για ότι έχει γίνει, είναι ο μόνος που μπορεί να σου στερήσει αυτήν την προοπτική. Αντιλαμβάνεσαι ότι ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη υπάρχει μία πολύ λεπτή ισορροπία και η επίγνωση αυτή, σε κάνει να συνειδητοποιήσεις το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι τώρα.

Στον βαθμό που θα μπορέσεις να αντιληφθείς, όλα αυτά για σένα, σε αυτόν τον βαθμό θα μπορέσεις τώρα να κρατήσεις μέσα σου αυτά που για σένα έχουν αντικειμενική αξία. Με αυτά θα μπορέσεις να πορευτείς στον δρόμο που εσύ μπορείς να ανοίξεις για σένα από εδώ και πέρα…

 

Οικονομικά

Ένα σημαντικό οικονομικό θέμα που έχει προκύψει πρόσφατα, συνεχίζει να σε απασχολεί και ψάχνεις την λύση του αλλά δυσκολεύεσαι να βρεις αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ προσωπικά για αυτό. Για κάποιους και κάποιες από εσάς αυτό το θέμα αφορά το σπίτι σας και για κάποιους και κάποιες άλλες από εσάς, αυτό το θέμα εστιάζεται σε θέματα εργασίας.

Απέφυγε τους «κακούς συμβούλους» επάνω σε αυτό και ψάξε την λύση που θα μπορούσες να βρεις αν σκεφτόσουν περισσότερο μακροχρόνια. Είναι σημαντικό τώρα να εστιαστείς σε αυτό. Μερικές φορές ένα πρόβλημα που προκύπτει μπορεί να είναι ή να γίνει η αφορμή για καινούργια ξεκινήματα ή απλά και μόνο για κάποια ξεκαθαρίσματα σε άλλους τομείς πέρα από αυτούς που αφορά φαινομενικά άμεσα.

Με λίγα λόγια… το πρόβλημα που τώρα έχει προκύψει σε αυτόν τον τομέα, γίνεται η αφορμή για να ξεκαθαρίσει κάτι σε κάποιον άλλο τομέα, και αυτό καλείσαι να το αναγνωρίσεις εσύ…

 

Ερωτικά

Αν βρίσκεσαι μέσα σε σχέση, το τελευταίο διάστημα βλέπεις ένα μικρό κενό να δημιουργείται στην επικοινωνία σου με τον ή την σύντροφό σου. Γενικότερα έχεις μία τάση να σκέφτεσαι αυτά που θα μπορούσες να έχεις και δεν μπορείς να εκτιμήσεις αντικειμενικά αυτό που τώρα έχεις. Ανεξάρτητα από το τι εσύ αισθάνεσαι για την κατάσταση που βιώνεις σε αυτόν τον τομέα, θα ήταν καλό να κάνεις μια προσπάθεια να εστιαστείς στο τι μπορείς να κάνεις στην συνέχεια και όχι μόνο σε αυτά που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις.

Υπάρχουν στιγμές που απλά παρατηρείς… τον ή την σύντροφό σου, την σχέση σου και ότι άλλο μπορεί να σου δημιουργεί μέτρο σύγκρισης απέναντι στην ιδανική κατάσταση που θα μπορούσες να ζεις. Αν όμως αυτή η ιδανική κατάσταση είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου, τότε χάνεις την ουσία. Αν όχι… τότε έχεις δίκιο. Πόσο σίγουρος ή σίγουρη είσαι για το τι από τα δύο συμβαίνει και πόσο έτοιμος ή έτοιμη είσαι για να πάρεις το ρίσκο να αποφασίσεις…;

 

Αν δεν έχεις σχέση και είσαι μόνος ή μόνη, προτιμάς να έχεις μια ελεύθερη σχέση παρά να βιώνεις την δέσμευση που θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε μια συναισθηματική σταθερότητα. Όλο αυτό οφείλεται στο ότι πλέον περιμένεις να «έρθει» μια κατάσταση σε σένα και απορρίπτεις το να «πας» εσύ σε αυτήν. Το νόημα όμως πίσω από αυτό δεν έχει μέσα του την ουσία που ψάχνεις. Γιατί εσύ που το αναγνωρίζεις, αντιλαμβάνεσαι και το τι σημαίνει αυτό για σένα.

Η σιγουριά που ψάχνεις είναι αλλού από εκεί που «κοιτάς». Όταν αυτό το συνειδητοποιήσεις, αυτό που ψάχνεις βαθύτερα μέσα σου θα εμφανιστεί μπροστά σου. Προς το παρόν μπορείς να περάσεις απλώς καλά. Ακόμα και αυτό όμως είναι σημαντικό για σένα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.