Συμβ.4. Κάνετε τις σωστές κινήσεις όταν πρόκειται να ταξιδέψετε.

Όταν πρόκειται να ταξιδέψετε με κάποιον, ίσως και εκεί να θέλετε το προσωπικό σας χώρο. Είτε ο συνοδός μου ταξιδεύει ως φίλος είτε ως εραστής, πάντα θα φροντίσω να υπάρχουν δωμάτια που συγκοινωνούν με δικό μου μπάνιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε κρεμάστε ένα σεντόνι που θα κάνει ως διαχωριστικό του δωματίου σας. Ίσως αυτό να βοηθήσει τη κατάσταση. «Μάτια που δεν βλέπονται, όταν συναντηθούνε θα αγαπηθούνε.»

Συμβ.5. Κάντε τακτικά μίνι-διαλλείματα.

Οι άνθρωποι που έχουν ενσυναίσθηση, απαιτούν το δικό τους προσωπικό διάλλειμα για να ξαναοργανωθούν. Ακόμη και μια σύντομη απόδραση, αποτρέπει τη συναισθηματική υπερφόρτωση. Υποχωρήστε στο μπάνιο για πέντε λεπτά με τη πόρτα κλειστή. Κάντε μια βόλτα γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο. Διαβάστε σε ξεχωριστά δωμάτια. Μία ασθενής είπε στο φίλο της: “Χρειάζομαι να εξαφανιστώ σε ένα ήσυχο δωμάτιο για δέκα λεπτά σε ένα πάρτι , ακόμη και αν διασκεδάζω,’’ είναι μια μορφή αυτό-φροντίδας την οποία ο ίδιος υποστηρίζει.

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής μου πρακτικής, έχω διαπιστώσει ότι αυτή η προσέγγιση στις σχέσεις, σώζει γάμους και παρέχει ασφάλεια και στις ερωτικές σχέσεις, ακόμη και για εκείνους που έχουν ενσυναίσθηση ( αφορά όλες τις ηλικίες), που νιώθουν μοναξιά, και δεν έχουν μακροπρόθεσμες σχέσεις. Αφού αρθρώσετε τις προσωπικές σας ανάγκες, τότε η συναισθηματική ελευθερία θα είναι εφικτή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.

Η Δρ. Ορλόφ, η οποία είναι Επίκουρος Καθηγήτρια της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο UCLA, και έχει βοηθήσει εδώ και 20 χρόνια τους ασθενής της, να βρουν τη συναισθηματική τους ελευθερία. Συνθέτει το κόσμημα της παραδοσιακής ιατρικής, με εξελιγμένη γνώση στη διαίσθηση, ενέργεια και πνευματικότητα, για την επίτευξη της φυσικής και συναισθηματικής θεραπείας.

Συνδεθείτε με τη Τζούντιθ στο http://www.drjudithorloff.

Μετάφραση από τη Σίνη Δάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.