Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι λένε «Προσγειώσου!», εννοούν «Μίκρυνε! Περιορίσου! Κόλλησε! Είμαι παγιδευμένος στον γεμάτο φόβους μικρόκοσμό μου και το επεκτατικό σου όραμα συνιστά απειλή για μένα. Γι’ αυτό, απαιτώ να κυλιστείς στη λάσπη μαζί μου. Πώς τολμάς να αναταράζεις τον μικρό μου κόσμο με μεγαλύτερες πιθανότητες!» Η βάση είναι ότι η επιτυχία και η ευτυχία είναι ψευδαισθήσεις που δεν μπορούμε να φτάσουμε, ενώ η πάλη και ο πόνος είναι πραγματικότητες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούμε και με τις οποίες πρέπει να ζήσουμε.

 

Στους περισσότερους ανθρώπους που άλλαξαν την ιστορία του πλανήτη, κάποιος είχε πει :« Προσγειώσου!». Τους έβαλαν την ετικέτα του παράφρονα, ντροπιάστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Η Καθολική Εκκλησία καταδίκασε τον Γαλιλαίο σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή διατύπωσε την πιθανότητα ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο. Λίγο αργότερα, ο Ιταλός φιλόσοφος Giordano Bruno πρότεινε ότι ο Ήλιος είναι αστέρι και ότι το σύμπαν περιέχει έναν απεριόριστο αριθμό κατοικημένων κόσμων, των οποίων οι πληθυσμοί είναι άλλα έξυπνα όντα. Ο Giordano καταδικάστηκε ως αιρετικός και κάηκε στην πυρά. Όταν οι δικαστές εξέδωσαν το διάταγμα για την θανατική καταδίκη του, τους είπε :« Κατά τύχη, εσείς που απαγγέλετε την κατηγορία μου, βρίσκεστε σε μεγαλύτερο φόβο απ’ ό,τι εγώ που την δέχομαι». Ο Jonathan Swift αργότερα σημείωσε :« Όταν μία πραγματική ιδιοφυία εμφανίζεται, αναγνωρίζεται απ’ αυτό το σημάδι : ότι όλοι οι ηλίθιοι είναι συνασπισμένοι εναντίον της». Και ο Einstein επανέλαβε :« Τα μεγάλα πνεύματα πάντοτε αντιμετώπισαν βίαιη εναντίωση από τα μέτρια πνεύματα». Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει μεγάλος. Είστε διατεθειμένοι να κινηθείτε προς την μεγαλοσύνη σας, να την διεκδικήσετε και να την ζήσετε;

 

Η περίοδος των γιορτών σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να βρείτε την αλήθεια σας, ενώ είστε με ανθρώπους που φοβούνται να βρουν την δική τους αλήθεια και σας καλούν να είστε «μικροί» όπως αυτοί. Θεωρείστε την αντίστασή τους ως ένα κάλεσμα αγάπης και μία πρόσκληση να γίνετε αυθεντικοί. Όταν υπερασπίζεστε την αλήθεια, παρουσία της ψευδαίσθησης, διαλύετε την ψευδαίσθηση για εσάς και για όποιον την υποστηρίζει. Η αποστολή σας είναι να παραμείνετε ζωντανοί σ’ έναν κόσμο που τον απασχολεί ο θάνατος…να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά όταν οι άλλοι κάνουν συμβιβασμούς με την ακεραιότητά τους…να γίνετε αυτοί που είστε ενώ οι άλλοι έχουν ξεχάσει ποιοι είναι.

 

Η πραγματικότητα δεν είναι για τους δειλούς. Το να ζει κανείς αυθεντικά σ’ έναν κόσμο διαποτισμένο με ψευδαισθήσεις, είναι το δώρο μιας ζωής, διαχέοντας κύματα φωτός από την δική σας ζωή στις ζωές οποιουδήποτε αγγίζετε.

 

Σχετικά με τον συγγραφέα

 

Alan Cohen 

O Alan Cohen είναι ο συγγραφέας του I had it All the Time: When Self-Improvement Gives Way to Ecstasy. Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε επαγγελματίας life coach ή να ενσωματώσετε δεξιότητες του life coaching στην επαγγελματική ή στην προσωπική σας ζωή, γίνετε μέλος στο φημισμένο Life Coach Training Program του Alan.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μ’ αυτό το πρόγραμμα, με τα βιβλία του Alan, με δωρεάν, καθημερινές, εμπνευσμένες παραθέσεις και με το εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό πρόγραμμά του, επισκεφθείτε το www.alancohen.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.