6) Απόσταξη

Από όλη την προηγούμενη διαδικασία είναι αδύνατο να μην γεννηθούν και προβλήματα, όταν δύο άτομα έρχονται τόσο κοντά είναι λογικό περά από τα θετικά στοιχεία να παραχθούν και κάποια αρνητικά. Η κάθαρση λοιπόν αυτών των αρνητικών στοιχείων είναι το επόμενο βήμα. Είναι η στιγμή που μία καλή σχέση μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ιδιαίτερα όμορφο αν η ζύμωση πετύχει λοιπόν και τα άτομα είναι έτοιμα πρέπει να μάθουν να ξεκαθαρίσουν οτιδήποτε τους έχει «χαλάσει» στη μέχρι τώρα διαδικασία και να μπορέσουν να προχωρήσουν. Μπορεί κάποια επίπεδα του Εγώ τους να μην έρχονται σε ισορροπία με τη νέα ενότητα που δημιουργήθηκε και να υπάρχουν ίσως και διελεύσεις που να μην βοηθούν τη διαδικασία, για αυτό και χρειάζονται τα άτομα να ψάξουν ακόμη περισσότερο με φροντίδα μέσα τους αλλά και μέσα στο σύντροφο τους και να μπορέσουν να απελευθερωθούν από ότι μπορεί να τους δεσμεύει. Η Σελήνη είναι ο πλανήτης που συμβολίζει αυτό το βήμα της εξέλιξης ακριβώς επειδή έχει να κάνει με τον συναισθηματικό μας κόσμο και την κατανόηση του ανθρώπου από ένα διαφορετικό πρίσμα από αυτό τις λογικής. Σε αυτό το βήμα τα άτομα πια γίνονται καθαρά σε ένα ψυχικό επίπεδο και μπορούν στο σύντροφο τους να μην βρίσκουν απλά τη σεξουαλική τους ικανοποίηση αλλά πολύ περισσότερα πράγματα.

7) Πήξη

Σε αυτό το επίπεδο πια το ζευγάρι πρέπει να ισχυροποιήσει αυτή τη σχέση και να μπορέσει να τη βιώσει στο μέγιστο βαθμό. Μία νέα βαθμίδα πραγματικότητα υπάρχει σε αυτό το ζευγάρι που τους βοηθά στο να μπορέσουν να βιώσουν τη ζωή τους πολύ διαφορετικά από ότι όλοι εμείς. Σε αυτό το στάδιο τα άτομα είναι σε απόλυτη αρμονία γνωρίζοντας όμως ότι τελικά η διαδικασία δεν έχει τέλος και πως τελικά πρέπει να λειτουργούν όλα τα παραπάνω στάδια ανάλογα με τις περιστάσεις αυτό όμως χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο ταξίδι προς όλα τα στάδια όπως τα αναφέραμε προηγουμένως. Έχοντας την γνώση αυτού του ταξιδιού σε οποιαδήποτε κρίσιμη κατάσταση τα άτομα θα είναι έτοιμα να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους μα το κυριότερο να μπορέσουν πραγματικά να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν. Η διαδικασία όπως είπαμε είναι αέναη όπως αέναη είναι και η φύση τίποτα δεν είναι αιώνιο για αυτό και μόλις φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο θα ξέρει ήδη ότι τελικά όλα θα ξαναρχίσουν μόνο που έχοντας το μυαλό του πια καθαρό θα μπορεί να είναι πιο ευτυχείς στη ζωή του. Ο Ήλιος το κεντρικό άστρο του ηλιακού μας συστήματος, η ίδια η πηγή της ζωής συμβολίζεται από αυτό το στάδιο και είναι σχεδόν πάντα απαραίτητο να κοιτάμε στο σύνθετο χάρτη τις επιδράσεις δέχεται για να μπορούμε να ξέρουμε σε τι αναπτυξιακή κατάσταση βρισκόμαστε με το έτερον μας ήμισυ.

Ο Χρήστος Άρχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο ξεκίνησε απο πολύ νωρίς. Αφότου ολοκλήρωσε της βασικές του σπουδές, πήγε Αγγλία όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία Συμβουλευτικής και απέκτησε στη συνέχεια εξειδίκευση στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία περαιτέρω σεμινάρια και εξειδίκευση απέκτησε στις Διαταραχές της διάθεσης και στη συμβουλευτική σχέσεων και πιο πρόσφατα ασχολήθηκε με την Ψυχολογία της οικογένειας. Ο Περισσότερος κόσμος όμως τον έμαθε όχι σαν Ψυχολόγο αλλά σαν Αστρό – Ψυχολόγο. Επαγγελματίας αστρολόγος απο το 2003 με ενασχόληση με την αστρολογία  20 χρόνια.Ασχολήθηκε εκτενώς με την ψυχολογική αστρολογία, συναστρία και σχέσεις αλλά και την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων γύρω του.

carchos@Outlook.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.